ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ 2015: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

Σε διευκρινίσεις για την πληρωμή της προκαταβολής της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2015, προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός κάνει γνωστό ότι, μετά την πληρωμή της εκκαθάρισης της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους αιτήσεων 2014 τις προηγούμενες εβδομάδες, όπου αντιμετωπίσθηκαν τα προβλήματα πληρωμής της προκαταβολής των κτηνοτρόφων, ολοκληρώθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί, η διαδικασία για την έκδοση της εντολής πληρωμής της Προκαταβολής, του 75%, της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους αιτήσεων 2015, για όσους δικαιούχους έχουν προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες απογραφής του ζωικού τους κεφαλαίου. Συγκεκριμένα, καταβάλλονται 106.994.011,74 εκ. € σε 63.519 δικαιούχους.

Στους παραπάνω δικαιούχους δεν συμπεριλαμβάνονται, όσοι είτε δεν είχαν τακτοποιήσει πλήρως τα δικαιολογητικά απογραφής των ζώων τους ή τα στοιχεία εισοδημάτων και απασχόλησης είτε δεν είχαν εκκαθαριστεί τα οικονομικά τους στοιχεία από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Η πληρωμή των δικαιούχων αυτών θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων τους.

Μετά την ανάρτηση των Πινάκων Εγκεκριμένων και Απορριπτόμενων οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους εντός 10 εργάσιμων ημερών.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω πληρωμή, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Εγκεκριμένου Χρηματοδοτικού Πίνακα του ΠΑΑ 2007-2013, αφορά μόνο δικαιούχους στις περιοχές στόχου «Εντός και Εκτός Σύγκλισης». Για τους δικαιούχους των περιοχών στόχου «Νήσοι Αιγαίου», δεν ήταν εφικτή στην παρούσα φάση η καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων, εξαιτίας εξάντλησης των ορίων του Εγκεκριμένου Χρηματοδοτικού Πίνακα του ΠΑΑ 2007-2013, όπως αυτός είχε διαμορφωθεί και εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ προβαίνει ήδη στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των δικαιούχων στις περιοχές στόχου «Νήσοι Αιγαίου».

Εντός του Δεκεμβρίου 2015 οι συνολικές πληρωμές για την Εξισωτική Αποζημίωση, περιλαμβανομένων και της πληρωμής παλαιών εκκρεμοτήτων, ξεπερνά τα 221 εκ. €, ποσό πολύ σημαντικό για την λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση