«Εξοικονομώ»: Ζήτημα νομιμότητας για όσους δεν ενταχθούν λόγω προβλημάτων, θέτει το ΤΕΕ

Είναι αδιανόητο κάποιοι να ξεκινούν τη συμπλήρωση της αίτησης και να «κολλάει» το σύστημα ενώ κάποιοι άλλοι να εξυπηρετούνται κανονικά, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός, αναφερόμενος στη σημερινή ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» για τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, όπου τα σοβαρά προβλήματα συνεχίζονται.

«Τα προβλήματα με τη διαθεσιμότητα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του νέου εξοικονομώ και οι τεχνικές δυσκολίες στις επιβεβαιώσεις στοιχείων και ολοκλήρωσης των αιτήσεων συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα, όπως πληροφορούν το ΤΕΕ δεκάδες μηχανικοί που προσπαθούν από το πρωί να εξυπηρετήσουν τους πελάτες – εντολείς τους», επισημαίνει αρχικά ο κ. Στασινός.

Εφιστά, δε, την προσοχή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο ζήτημα της ένταξης στο πρόγραμμα όσων προσπαθούν και δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την ένταξή τους. «Μπορεί να υπάρξει ζήτημα νομιμότητας για όσους δεν καταφέρουν να ενταχθούν λόγω αδυναμιών του συστήματος», προειδοποιεί ο ίδιος.

«Είναι αδιανόητο κάποιοι να ξεκινούν τη συμπλήρωση της αίτησης και να «κολλάει» το σύστημα ενώ κάποιοι άλλοι να εξυπηρετούνται κανονικά. Κάναμε δεκάδες προτάσεις για την καλύτερη και αρτιότερη οργάνωση της διαδικασίας αλλά δεν εισακούστηκαν. Στο σημείο που έχει φτάσει το πρόγραμμα, η μόνη λύση, πλέον, που διασφαλίζει τουλάχιστον τη νομιμότητα, είναι να ενταχθούν όλοι όσοι όσων ξεκινήσουν την αίτησή τους εντός της προθεσμίας», προσθέτει ο κ. Στασινός και καταλήγει:

«Και κάτι ακόμη: τα πληροφοριακά συστήματα του δημοσίου πρέπει να δημιουργούνται για να εξυπηρετούν τους χρήστες και τους πολίτες γενικά. Είναι απαράδεκτο, εν έτει 2018, αυτό που επιτυγχάνεται με ένα πληροφοριακό σύστημα να είναι η επαγγελματική εξουθένωση των μηχανικών, η διακινδύνευση της επαγγελματικής τους αξιοπρέπειας και η ταλαιπωρία, εν γένει, των πολιτών».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση