Εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από τα προϊόντα της Dasteri Systems

Εταιρεία-συνώνυμο με την εξοικονόμηση ενέργειας αφού τα προιόντα της προωθούν αυτή την προτεραιότητα, συμβάλλοντας πολλαπλώς τόσο άμεσα, όσο και έμμεσα στην προστασία του περιβάλλοντος, είναι η Dasteri Systems στην Αλεξανδρούπολη.

Η Dasteri Systems δραστηριοποιείται από το 1976 στην κατασκευή πάσης φύσεως και είδους φανών οχημάτων, διαθέτοντας δύο πλήρως καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής.

Παράγει τα πάντα γύρω από τα φανάρια, τα φώτα, τα φλας και όλα τα φωσφορούχα εξαρτήματα των αυτοκινήτων και όχι μόνο. Επίσης τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στα συστήματα εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού για δημόσιους χώρους (έχει υλοποιήσει έργα σε 48 δήμους της χώρας, αθλητικές εγκαταστάσεις και νοσηλευτήρια) και μεγάλους καταναλωτές.

Mεταξύ των πελατών της περιλαμβάνονται αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι Mercedes, Ford, Renault και Volvo, οι οποίες χρησιμοποιούν προϊόντα της βορειοελλαδικής εταιρείας στα φωτιστικά σώματα των οχημάτων τους.

O όμιλος Δαστερίδη απαρτίζεται από δύο εταιρείες στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει και μια τρίτη στην Τουρκία σε συνεργασία με άλλους μετόχους. Στην Ελλάδα, δραστηριοποιείται με την Νικ. Δαστερίδης ΑΒΕΕ που κατασκευάζει φωτιστικά σώματα για οχήματα και εξάγει στη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία και την DASTERI SYSTEMS που δραστηριοποιείται στα φωτιστικά LED.

Επίσης, υφίσταται εργοστάσιο στην Κωνσταντινούπολη, μια βιομηχανική μονάδα με σημαντικές πωλήσεις που παράγει φανούς για την τουρκική βιομηχανία.

Από το 2007 έχει ξεκινήσει μια σημαντική συνεργασία της ελληνικής εταιρείας με δύο διεθνείς κολοσσούς.

Πρόκειται για τις πολυεθνικές Hilux και Sound off (USA) και τον κινεζικό όμιλο Foxconn, με τη συνεργασία να διευρύνεται πριν τρία χρόνια.

Στόχος της συμμαχίας είναι –μεταξύ άλλων- να εγκαταστήσει φωτιστικά τύπου LED σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Ευρώπης, διεκδικώντας μερίδιο συνολικής πίτας 5 τρισ. ευρώ μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με σχετική κοινοτική οδηγία, στο πλαίσιο της Πράσινης Βίβλου, οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει μέχρι το 2020 να αντικαταστήσουν τα συμβατικά φωτιστικά σώματα στα οδικά δίκτυα, με “πράσινα”, οικολογικά φωτιστικά. Στο πλαίσιο αυτό, θα χρειστεί να αλλάξουν 8 δισ. λαμπτήρες παλαιού τύπου σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Ευρώπης.

Το οικονομικό αλλά και ενεργειακό όφελος από τη στροφή στα φωτιστικά σώματα και τους λαμπτήρες LED, είναι τεράστιο, καθώς η εξοικονόμηση ενέργειας φθάνει έως και στο 70%.

Ενδεικτικά, στις αρχές του περασμένου Απριλίου υπογράφηκε η πρώτη στην Ελλάδα ολοκληρωμένη επένδυση δημοτικού φωτισμού, που αφορά το Δήμο Μαλεβιζίου Κρήτης. Ανάδοχος είναι η Dasteri Systems, ενώ το έργο συνολικού προϋπολογισμού 3,35 εκατ. ευρώ, αφορά την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων, των ιστών και των λαμπτήρων φωτισμού με νέους τεχνολογίας LED, μαζί με την 8ετή συντήρησή τους.

Με το συγκεκριμένο έργο, αναμένεται να προκύψει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας η οποία υπολογίζεται άνω του 55%, να βελτιωθεί η ποιότητα του φωτισμού και οι συνθήκες ασφάλειας για οδηγούς και πεζούς, αλλά και να αναβαθμιστεί περιβαλλοντικά, αισθητικά και λειτουργικά το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση