Εξοικονόμηση ενέργειας και ΑΠΕ στη συζήτηση Σκουρλέτη - Τουμπάσι

Συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστίνης Μαρουάν Τουμπάσι, είχε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης. Παρόντες ήταν ο Διευθυντής του Γραφείου του Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, ο Διπλωματικός Σύμβουλος Νίκος Γιωτόπουλος και η ειδική συνεργάτης του υπουργού, Μαργαρίτα Σύρκου.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, ο κ. Τουμπάσι ενημέρωσε για την κατάσταση στην περιοχή, την κλιμακούμενη ένταση με τις Αρχές του Ισραήλ, την επέκταση του εποικισμού, τις έως και τραγικές συνέπειες που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός, καθώς και για τα εμπόδια στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στη βάση των δύο κρατικών οντοτήτων στην περιοχή.

Ο πρέσβης της Παλαιστίνης, μετέφερε επίσης τη διάθεση της κυβέρνησής του για συνάντηση του Παλαιστίνιου Υπουργού Ενέργειας με τον Π. Σκουρλέτη.

Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τον Πρέσβη για τα θερμά συναισθήματα που τρέφει ο ελληνικός για τον παλαιστινιακό λαό. Εξέφρασε, επίσης, τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος, που θα διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη και την ευημερία των δύο λαών μέσα από δύο κρατικές οντότητες. Ο υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην πρακτική του εποικισμού, αναφέροντας ότι πρόκειται για μια τακτική που αποδυναμώνει την προοπτική της εξεύρεσης λύσης και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα.

Ο υπουργός ΠΕΝ επισήμανε ότι θα δεχτεί με μεγάλη ευχαρίστηση τον Παλαιστίνιο ομόλογό του για να εξεταστούν τα πιθανά πεδία συγκεκριμένης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Επεσήμανε μάλιστα, ότι υπάρχει όλη η καλή διάθεση για ειδικότερη συνεργασία στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ αναφέρθηκε στην μεγάλη εμπειρία της Ελλάδας στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση