Επέκταση του πιλοτικού προγράμματος μικρών καφέ κάδων στις Σέρρες

Μετά την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος διανομής 152 μικρών σύμμεικτων απορριμμάτων στη γειτονιά «Καλλιθέα» και τα θετικά αποτελέσματα που προέκυψαν, ο Δήμος Σερρών αποφάσισε την επέκταση του σε μια ακόμη γειτονιά της πόλης. Έτσι λοιπόν, προχώρησε στην προμήθεια 390 μικρών τροχοφόρων πλαστικών καφέ κάδων (240 lt) και τα διένειμε στην περιοχή Κατακονόζι (κοντά στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων).

Στη συγκεκριμένη περιοχή, οι δρόμοι είναι στενοί και τα σπίτια είναι ως επί το πλείστον μονοκατοικίες. Η εφαρμογή του πιλοτικού αυτού προγράμματος στοχεύει στη προστασία της υγείας των δημοτών, τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας του Δήμου και τη μείωση των δαπανών που θα προκύψει  από την εξοικονόμηση καυσίμων και εργατοωρών.

Σύμφωνα με την εκστρατεία ενημέρωσης πόρτα- πόρτα, ο κάδος θα τοποθετηθεί στην αυλή του κάθε  σπιτιού και θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο από το κάθε ιδιοκτήτη του σπιτιού. Η συλλογή  των απορριμμάτων θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα κάθε Πέμπτη, από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το πρωί.«Οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να τοποθετήσουν τους κάδους την προγραμματισμένη ημερομηνία και ώρα έξω από το σπίτι τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η συλλογή τους. Επίσης, ο κάθε χρήστης είναι υπεύθυνος να κρατήσει τον κάδο καθαρό» ανέφερε ο δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση