Επίκεντρο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας η Σάμος

Η Σάμος έχει επιλεγεί τη φετινή χρονιά ως το επίκεντρο των δράσεων και εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης κοινού και φορέων για τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας. Στο πλαίσιο αυτό το ΥΠΕΝ διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης που θα κορυφωθούν με την επίσκεψη στο νησί του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το διήμερο 21-22 Σεπετεμβρίου.

Ο  Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και διοργάνωσης των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ) 2016 (16-22/9).

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από το 2002, έχει καθιερωθεί ως σημαντικός θεσμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας που συντελούν στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Από τη χώρα μας 52 δήμοι επέδειξαν το 2015 εξαιρετικές επιδόσεις όσον αφορά την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στο εξωτερικό ότι η χώρα μας συμμετέχει και συνδράμει στη συλλογική προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ευρωπαίων Πολιτών.

Επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2016 αποτελεί η οικονομική ανάπτυξη, ταυτόχρονα με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό.

Το μήνυμα που έχει υιοθετηθεί για φέτος είναι το «Έξυπνη κινητικότητα. Ισχυρή οικονομία» (Smart mobility -  Strong economy). Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν την ποιοτική βελτίωση της ζωής τους, να σκεφτούν καλύτερα όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουν για τη μετακίνησή τους και να επιλέξουν σωστά την καλύτερη και πιο σύντομη διαδρομή. Κάνοντας έξυπνες επιλογές στα είδη των μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξοικονομούμε χρήματα, τόσο για μας όσο και για την πόλη μας, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον.

Οι εγγραφές για την ΕΕΚ 2016 συνεχίζονται στην ιστοσελίδα www.mobilityweek.eu και απευθύνονται τόσο σε δημοτικές αρχές, όσο και σε συλλόγους ενεργών πολιτών.

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση