Αναβίωση των κρηνών της Θεσσαλονίκης επιδιώκουν δήμος και ΕΥΑΘ

του Νίκου Αβουκάτου

Τα εξαιρετικά σημαντικά οφέλη της ανακύκλωσης, η οποία «πρέπει να γίνει τρόπος ζωής για τους Θεσσαλονικείς και όλους τους Έλληνες», επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εγκαινιάζοντας το 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, οι εκδηλώσεις του οποίου θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ - HELEXPO. Χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ του δήμου Θεσσαλονίκης είναι η Greenagenda.gr.

«Η σκέψη μου, η όποια θα διατυπωθεί σε πρόταση στη δημοτική ομάδα, είναι να γίνονται εκδηλώσεις για την ανακύκλωση κάθε μήνα στις δημοτικές κοινότητες, ώστε να συμμετέχει πιο ενεργά ο πολίτης σε ανακυκλωτικές δράσεις. Πρέπει να αντιληφθούμε επιτέλους πόσο χρήσιμη είναι η ανακύκλωση, ιδίως στη δημιουργία θέσεων εργασίας, και ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά είναι έσοδα για τον δήμο», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Παρουσία του πρόεδρου της ΕΥΑΘ Ιωάννη Κρεστενίτη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξήρε την ποιότητα του νερού βρύσης στη Θεσσαλονίκη. «Δεν πρέπει να αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό. Να πίνουμε μόνο το νερό της ΕΥΑΘ, είναι πεντακάθαρο», προέτρεψε.

Προς αναβίωση οι κρήνες της πόλης

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ Ιωάννης Κρεστενίτης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της ανακύκλωσης και τη σημασία που αυτή έχει προς το συμφέρον του περιβάλλοντος και της οικονομίας.

Αναφορικά, δε, με την προτροπή του κ. Μπουτάρη για τη κατανάλωση του νερού βρύσης, ο κ. Κρεστενίτης υπογράμμισε: «Χαίρομαι που ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη καθιέρωση της χρήσης του νερού στα δημοτικά κτήρια και τις εκδηλώσεις του δήμου. Μαζί με τον δήμο συζητήσαμε να συνεργαστούμε με σκοπό να αναβιώσουν, να λειτουργήσουν και πάλι, οι κρήνες της πόλης, ώστε να καταναλώνεται το νερό της βρύσης και όχι το εμφιαλωμένο».

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), Δημήτρης Παπασωτηρίου υποστήριξε ότι «το φεστιβάλ αποτελεί ήδη έναν θεσμό για την πόλη και, όπως φαίνεται, έχει καταφέρει να κινητοποιεί κάθε χρόνο περισσότερους φορείς, σχολεία και επιχειρήσεις». «Είναι μεγάλη η χαρά μας να συμμετέχουμε στην οργάνωση αυτού του Φεστιβάλ», πρόσθεσε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση του Φεστιβάλ και μίλησε για τους αυξημένους στόχους του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ψαρράς επισήμανε την πίστη του ότι το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης θα καθιερωθεί ως θεσμός στην πόλη και σημείωσε την επιδίωξη της δημοτικής αρχής για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, καλώντας όλους να βάλουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους. Τόνισε, ακόμη, τη συμβολή των γραφείων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη κατεύθυνση της ανακύκλωσης.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση