Επιδείνωση του καιρού με βροχές και χαλάζι σε όλη τη χώρα

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κι ενισχυμένους ανέμους από σήμερα, Πέμπτη, κατά τόπους στα δυτικά και βόρεια και τις επόμενες μέρες σχεδόν σε όλη τη χώρα, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, σήμερα Πέμπτη θα επηρεαστούν, κυρίως τις απογευματινές ώρες, η Ήπειρος, η Μακεδονία και πιθανόν τα βορειότερα νησιά του Ιονίου και η Θεσσαλία.

Την Παρασκευή τα έντονα αυτά καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, κυρίως τα βόρεια τμήματά της.

Την ίδια ημέρα, από τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν η Μακεδονία, η Θεσσαλία και η κεντρική Στερά, ενώ σταδιακά από το απόγευμα η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά Ελλάδα , οι Σποράδες και η Εύβοια.

Περαιτέρω επιδείνωση από το Σάββατο

Το Σάββατο ο καιρός θα επιδεινωθεί στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανόν στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τις μεσημβρινές ώρες θα πληγούν η Ήπειρος, η υπόλοιπη Στερεά, η υπόλοιπη Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Θράκη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου και η Κρήτη.

Την Κυριακή, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, ο καιρός θα χαλάσει σε όλα τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου (τα νοτιότερα).

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, τέλος, κατά τις μεσημβρινές και κυρίως τις απογευματινές ώρες, η κακοκαιρία θα εμφανιστεί σε όλα τα ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Πηγή φωτογραφιών: Intime

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση