Επιδότηση για μονάδες παραγωγής αιθέριων ελαίων

Μοναδική ευκαιρία επιδότησης για όσους θέλουν να κάνουν  αλλά και για εκείνους που έχουν μονάδες παραγωγής αιθέριων ελαίων, φέρνει το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενισχυθούν σε ποσοστά από 40% έως 60%, ανάλογα με την περιφέρεια, για επενδυτικά σχέδια από 30.000 έως 300.000 ευρώ.

Με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενισχυθούν σε ποσοστά από 40% έως 60%, ανάλογα με την περιφέρεια, για επενδυτικά σχέδια από 30.000 έως 300.000 ευρώ

Το κόστος της επένδυσης για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής αιθέριων ελαίων ξεκινά από 210.000 ευρώ. Με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθούν με κοινοτικούς πόρους το ξηραντήριο, που κοστίζει περίπου 130.000 ευρώ, αλλά και το αποστακτήριο που έχει τιμή τουλάχιστον 80.000 ευρώ.

Ετσι, με τις επιδοτήσεις του προγράμματος μπορεί να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος της αξίας της επένδυσης και οι ενδιαφερόμενοι να ξεκινήσουν πετυχαίνοντας σημαντική εξοικονόμηση δαπανών. Επιπλέον, όσοι κάνουν για πρώτη φορά τέτοιες μονάδες έχουν τη δυνατότητα να
χρηματοδοτηθούν και για τις λειτουργικές τους μονάδες.Ο κλάδος του προγράμματος του ΕΣΠΑ που προβλέπει τις ενισχύσεις για τις μονάδες παραγωγής αιθέριων ελαίων, είναι αυτός της μεταποίησης. Η υποβολή προτάσεων ξεκίνησε  και  θα διαρκέσει έως τις 25 Απριλίου.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!