Επικήρυξαν με 1000 ευρώ τους ασυνείδητους που θανάτωσαν τρία σκυλιά με φόλες στο Αμύνταιο

Η πρόσφατη εξόντωση αδέσποτων ζώων στο κέντρο του Αμυνταίου προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των κατοίκων και του δήμου, οι οποίοι απαιτούν να εντοπιστούν οι ασυνείδητοι που έριξαν φόλες θανατώνοντας τρία σκυλιά θέτοντας  μάλιστα σε κίνδυνο και τα μικρά παιδιά.

Σε επικήρυξη των αγνώστων που θανάτωσαν, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, τρία σκυλιά στο Αμύνταιο, έναντι του ποσού των 1000 ευρώ, προχώρησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός "Moonacre Sanctuary", (ίδρυμα της Κύπρου για παραπληγικά και ανάπηρα ζώα). Ο εν λόγω Οργανισμός προσφέρει αμοιβή 1.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψη του δράστη της δηλητηρίασης των  σκύλων, στο κέντρο του Αμυνταίου, την Κυριακή, 13/12 το βράδυ. Παρακαλείται όποιος έχει πληροφορίες σχετικές με τη θανάτωση των τριών άτυχων ζώων, να επικοινωνήσει άμεσα στο τηλ. 6972851131.

«Ο Δήμος Αμυνταίου καταδικάζει απερίφραστα, πράξεις δολοφονίας οικόσιτων και αδέσποτων ζώων με την ρίψη δηλητηριασμένων δολωμάτων τροφής (φόλες), που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες στην περιοχή μας, πράξεις ανήθικες και παράνομες, μιας μειοψηφίας ανθρώπων, οι οποίες δεν συνάδουν με τον Πολιτισμό και την Παιδεία της Κοινωνίας μας. Θέλουμε  να επισημάνουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και για τη δημόσια υγεία και μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων και κυρίως των μικρών παιδιών και καλούμε τους πολίτες του Δήμου Αμυνταίου, να καταγγέλλουν τα περιστατικά κακοποίησης υποδεικνύοντας τους δράστες. Η Δημοτική Αρχή και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών καταδικάζουν απερίφραστα κάθε πράξη βίας και επίθεσης απέναντι στα ζώα, καθώς και τα εγκληματικά περιστατικά (φόλες κ.λ.π.) τα οποία χρήζουν και ποινικών ευθυνών από το Νόμο», επεσήμανε ο δήμαρχος Αμυνταίου  Άνθιμος Μπιτάκης.

Πηγή: lehovonews24.gr

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση