Επιπλέον καφέ κάδοι σε επιλεγμένα σημεία στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Ολοκληρώθηκε η διανομή επιπλέον καφέ κάδων στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Ο δήμος, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε θέματα ανακύκλωσης και αναβάθμισης της ποιότητας της καθημερινότητας των πολιτών, επεκτείνει το σύστημα ανακύκλωσης υπολειμμάτων τροφών, μετά την πρώτη εφαρμογή του στις λαϊκές αγορές της Δ.Ε. Πυλαίας.

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν καφέ κάδοι σε επιλεγμένες επιχειρήσεις, οι οποίες αφορούν τις 6 δομές υγείας (νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές) και τα 3 ξενοδοχεία που δραστηριοποιούνται στον δήμο.

Επιπλέον, ο δήμος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην ρίχνουν σκουπίδια και πλαστικές σακούλες μέσα στους καφέ κάδους, καθώς το υλικό που θα συλλέγεται θα οδηγείται για κομποστοποίηση.

Στον καφέ κάδο συλλέγουμε σε χάρτινες ή βιοδιασπώμενες σακούλες:

• Υπολείμματα και φλούδες από φρούτα και λαχανικά
• Υπολείμματα και περισσεύματα από μαγειρεμένο φαγητό
• Ζυμαρικά, ρύζι, ψωμί και όσπρια
• Τσόφλια αυγών, υπολείμματα από καφέ και τσάι

«Ζητάμε τη συμμετοχή όλων σας σε αυτό το νέο εγχείρημα του δήμου ώστε να κρατήσουμε τις γειτονιές μας καθαρές. Είναι σημαντικό να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε το έργο του δήμου, χρησιμοποιώντας σωστά τους κάδους» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμος καταλήγει ότι σύντομα οι καφέ κάδοι θα εξαπλωθούν σε περισσότερα καταστήματα όπως και στα νοικοκυριά. Περισσότερες πληροφορίες για τον καφέ κάδο και την κομποστοποίηση θα βρείτε στο: https://www.youtube.com/watch?v=YvIQhQdCnos&t=11s

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση