Επιπλοποιός κάνει ανακύκλωση και δημιουργεί ξύλινα παπιγιόν

του Νίκου Αβουκάτου 

 Ένας επιπλοποιός στα Διαβατά Θεσσαλονίκης δεν αφήνει τίποτα να πάει χαμένο και φτιάχνει χειροποίητα ξύλινα παπιγιόν σε διάφορα μεγέθη, σχέδια και χρώματα. Η πρώτη ύλη του είναι κομμάτια ξύλου που περισσεύουν από την κατασκευή των επίπλων.

Ο Γιώργος Κομνηνός δηλώνει φανατικός της ανακύκλωσης. Πριν από έναν χρόνο αποφάσισε να  φτιάξει ξύλινα χειροποίητα παπιγιόν όπως και ξύλινα αξεσουάρ για άντρες ,γυναίκες και παιδιά από μασίφ ξύλο καρυδιάς, οξιάς ,δρύς κ.α.  (www.woodpecker24.eu.)

 Για τον ίδιο, η ανακύκλωση αποτελεί μια ευχάριστη διαδικασία που ξεκίνησε από το σπίτι. Η συνήθεια του όμως αυτή επεκτάθηκε πλέον και στην εργασία του.

 Ως ένας επιπλοποιός δεύτερης γενιάς έμαθε τη τέχνη του ξύλου από τον πατέρα του. Τις καινοτόμες ξύλινες δημιουργίες του τις αποτυπώνει στο χαρτί και κατ’ επέκταση στο ξύλο, με αρκετή διάθεση, μεράκι και πάνω από όλα το ενδιαφέρον του για την ανακύκλωση.

 Σε μικρή ηλικία έπαιζε με τα κομμάτια του ξύλου. Αυτά όμως σήμερα αποτελούν για τον ίδιο τα υλικά που έχουν ξεχωριστή αξία. Αντί λοιπόν να τα πετάξει τους δίνει μορφή και έτσι  δημιουργεί μοντέρνα ξύλινα χειροποίητα παπιγιόν και ξύλινα αξεσουάρ για άντρες ,γυναίκες και παιδιά.

 Ο κ. Κομνηνός καθημερινά βρίσκει λίγες ώρες από την κατασκευή των επίπλων για να ασχοληθεί με αυτή τη νέα του δημιουργική απασχόληση, τη κατασκευή χειροποίητων ξύλινων παπιγιόν και ξύλινων αξεσουάρ. «Πρώτα από όλα με ευχαριστεί ότι δεν πάει τίποτα χαμένο, κάτι που αποδεικνύει τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης. Επίσης, σημαντικό είναι ότι με αυτή τη διαδικασία αποδεικνύεται ότι παράγονται λιγότερα σκουπίδια με βάση τις αρχές της κυκλική οικονομίας.

Στο video μικρής διάρκειας παρουσιάζει την διαδικασία κατασκευής ενός ξύλινου χειροποίητου παπιγιόν.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Leave a reply