Επισημάνσεις για τη συμπλήρωση τριών χρόνων του Ενεργειακού Επιθεωρητή

Ένας από τους αναγνώστες μας  έστειλε τους δικούς του  προβληματισμούς για τον θεσμό του ενεργειακού επιθεωρητή. "Μετά από τρία χρόνια ως Ενεργειακός Επιθεωρητής και Ενεργειακός Μηχανικός , θα ήθελα να επισημάνω κάποια θέματα , που δεν ανακοινώθηκαν, επί της ευκαιρίας των τριών χρόνων εφαρμογής του θεσμού της ενεργειακής επιθεώρησης..

1. Ο Θεσμός Ενεργειακός Επιθεωρητής δεν έχει περαστεί στο κόσμο , ως μια ιδιότητα και έννοια που έρχεται να βοηθήσει και να βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση , να συμβουλέψει κ να αναγνωρίσει τις "πληγές" της κατοικίας του και να τις διορθώσει, αλλά ως μια υποχρέωση που θα πληρωθεί όσον το δυνατόν πιο γρήγορα και λιγότερο μέσω των Μεσιτικών Γραφείων , μη κατανοώντας την ουσιαστική χρήση για την οποία δημιουργήθηκε.

2. Αναγνωρίζεται , το μεγάλο πρόβλημα που έχουν τα Ελληνικά νοικοκυριά ότι για τη θέρμανση μόνο καταναλώνεται περίπου το 60% της τελικής ζήτησης ενέργειας .

3. Μόλις το 30% των κτιρίων στην Ελλάδα διαθέτει θερμομόνωση με αποτέλεσμα οι ελληνικές κατοικίες να είναι από τις πιο ενεργοβόρες στην Ευρώπη. 

ΛΥΣΕΙΣ : Μετατροπή της κατοικίας του σε ένα ζωντανό, σκεπτόμενο οργανισμό με Ενεργειακές Παρεμβάσεις και Συμβουλές διαχείρισης, που θα αλλάξουν την Ενεργειακή Κατανάλωση και τις συνθήκες διαβίωσης". 

Σκοπός: Να παρέχονται ολοκληρωμένες λύσεις υπηρεσιών και προϊόντων ώστε να δημιουργήσει ο καθένας για λογαριασμό του ένα σπίτι με άνεση, ασφάλεια, οικονομία

Αθανάσιος Γραμματικόπουλος

Ενεργειακός Επιθεωρητής

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!