Επιστρέφει στο «σπίτι» της η καρέτα «Μαρία»

Η «Μαρία», μια νεαρή θαλάσσια χελώνα Caretta caretta με μήκος καβουκιού 49 εκ. και βάρος 15 κιλά θα ξανακολυμπήσει στα  νερά του Αιγαίου το Σάββατο στις 2 Σεπτεμβρίου 2017, όπως ανακοίνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΧΕΛΩΝ.

Η «Μαρία» διασώθηκε από τον Σύλλογο στις 25 Μαΐου στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας. Βρέθηκε αδύναμη και με χτύπημα στο κεφάλι. Η περίθαλψη της στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ περιλάμβανε καθημερινή φροντίδα, χορήγηση αντιβιοτικών φαρμάκων και τάισμα με πολτοποιημένη τροφή, καθώς δεν ήταν σε θέση να τραφεί μόνη της. Όταν άρχισε να ανακτά τις δυνάμεις της και ήταν ξανά πλέον σε θέση να τραφεί, μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερη δεξαμενή αποθεραπείας, ώστε να παρακολουθηθεί κάποιες μέρες η εξέλιξη της υγείας της και της συμπεριφοράς της.

Η «Μαρία», ύστερα από τρεις μήνες θεραπείας, επανήλθε πλήρως και ετοιμάστηκε από τους εθελοντές του Κέντρου Διάσωσης για την επαναφορά της στο φυσικό της περιβάλλον.

Μπορεί η «Μαρία» να βρέθηκε στα νερά του Ιονίου αλλά θα επιστρέψει ξανά στη θάλασσα, από το νησί της Κρήτης  για να συνεχίσει το ταξίδι της.

«Μεγάλο μέρος του έργου του ΑΡΧΕΛΩΝ είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την θαλάσσια χελώνα, την συμβολή της ως κομμάτι του φυσικού πλούτου αυτής της χώρας και της σημαντικότητας της προστασίας της», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση και προστίθεται:

«Μέσα από τον θεσμό των δημοσίων απελευθερώσεων στόχος του Συλλόγου είναι να φέρει τον κόσμο  ολοένα και πιο κοντά στην ύπαρξη της θαλάσσιας χελώνας και να τον κάνει κοινωνό στην προστασία της. διαδικασία της απελευθέρωσης δίνει την ευκαιρία στον καθένα που συμμετέχει να ανακαλύψει πως μπορεί να συμβάλλει στη διάσωση και προστασία των προστατευόμενων ειδών και πως κάθε είδος αποτελεί πολύτιμο κρίκο στην αλυσίδα της ζωής».

Η εκδήλωση απελευθέρωσης θα γίνει το Σάββατο στις 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00π.μ. στην παραλία του Αδελιανού Κάμπου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης- Γραφείο Τουρισμού και το ξενοδοχείο του ομίλου Aquila Hotels & Resorts, Rithymna Beach, που αποτελούν τους βασικούς χορηγούς της εκδήλωσης, χορηγώντας τα έξοδα θεραπείας της «Μαρίας».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση