Επιστρέφει στο «σπίτι» της η λύκαινα που καρφώθηκε σε καγκελόπορτα στη Θεσσαλονίκη (vid)

του Νίκου Αβουκάτου

Εντός του Απριλίου θα γίνει η επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον της λύκαινας που τραυματίστηκε στην περιοχή του Καστανά της Θεσσαλονίκης όταν καρφώθηκε στις κόγχες καγκελόπορτας ενός σπιτιού. Για περίπου ενάμιση μήνα η «Ελισάβετ», όπως ονομάστηκε, έλαβε την εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη από προσωπικό της περιβαλλοντικής οργάνωσης του Αρκτούρου στο Περιβαλλοντικό Κέντρο της το οποίο βρίσκεται στον Αετό της Φλώρινας.

Η άτυχη λύκαινα εγκλωβίστηκε στις λόγχες καγκελόπορτας στο χωριό Καστανάς στις 19 Φεβρουαρίου και διασώθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση του Αρκτούρου σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση διάσωσης της λύκαινας στον Καστανά

Αίσια έκβαση είχε η χθεσινή περιπέτεια ενός θηλυκού λύκου στον Καστανά λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η άτυχη λύκαινα κυνηγήθηκε από σκυλιά στην περιοχή και αποκλείστηκε στην αυλή σπιτιού. Στην προσπάθειά της να διαφύγει προσπάθησε ανεπιτυχώς να πηδήξει την καγκελόπορτα με αποτέλεσμα μία από τις λόγχες να καρφωθεί στο σώμα της και να μείνει εγκλωβισμένη εκεί!Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μετέβη στο σημείο έχοντας τη συνδρομή της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Η Ελισάβετ, όπως ονομάστηκε η λύκαινα, στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή μέσα στην ατυχία της κι αυτό διότι το τραύμα αν και διαμπερές δεν πείραξε κανένα ζωτικό όργανό της το οποίο θα προκαλούσε πιθανότατα και τον θάνατό της. Αφού αναισθητοποιήθηκε, η ΟΑΕ του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ την απεγκλώβισε από την λόγχη και η κτηνίατρος περιποιήθηκε το τραύμα. Ο εγκλωβισμός της λύκαινας διήρκεσε 6-7 ώρες με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό αίμα στο διάστημα αυτό.Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στον Αετό Φλώρινας όπου και έγινε συρραφή του τραύματος. Από την εξέτασή της δεν διαπιστώθηκε κάποιο άλλο πρόβλημα κι έτσι όλα δείχνουν ότι η Ελισάβετ θα μπορέσει να επιστρέψει στο φυσικό περιβάλλον έπειτα από την ανάρρωσή της σε έναν περίπου μήνα.

Geplaatst door ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ - ARCTUROS op Donderdag 20 februari 2020

«Έπειτα από 40 ημέρες περίθαλψης, η "Ελισάβετ" είναι ήδη πολύ καλύτερα στην υγεία της, έχει ανακτήσει την όρεξή της για φαγητό και βαδίζει κανονικά, δείχνοντας ότι ο τραυματισμός της δεν προκάλεσε κάποιο επιπλέον πρόβλημα. Η απελευθέρωση δεν έγινε τις προηγούμενες ημέρες λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν», ανέφερε στη Greenagenda.gr ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Αρκτούρου, Πάνος Στεφάνου.

Όπως εξήγησε ο κ. Στεφάνου, το άγριο ζώο είναι πολύ καλά στην υγεία του και έτοιμο πλέον για να επιστρέψει στο περιβάλλον του.

Στο σπίτι τους και οι Μπράντλεϊ και Κούπερ

Στο μεταξύ, σύντομα πρόκειται να γίνει από τον Αρκτούρο και η επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον των δύο ορφανών αρκούδων, του Μπράντλεϊ και του Κούπερ. Σήμερα έχουν συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο της ηλικίας τους. Τα δυο αρκουδάκια είχαν εντοπιστεί στην περιοχή της Οινόης Κοζάνης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση