Επιχείρηση διάσωσης μιας βαριά τραυματισμένης χελώνα Caretta caretta


http://www.youtube.com/watch?v=r9LPZYlZ77Y

Στο κέντρο προστασίας & περίθαλψης θαλάσσιας χελώνας του συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα παρέχεται ιατρική φροντίδα    στην   τραυματισμένη   χελώνα, ηλικίας περίπου 20 ετών και βάρους 29 κιλών που   βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 30/6 τραυματισμένη (έφερε βαρύ τραύμα στο κεφάλι από προπέλα), στην παραλία Ψιλή Άμμος στo Πυθαγόρειο Σάμου.

Αμέσως  οι  λουόμενοι   ενημέρωσαν   το «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» και μια πενταμελής ομάδα κατέφθασε   στο σημείο  . Αρχικά   προσφερθήκαν  οι πρώτες βοήθειες   και κατόπιν μετέφεραν    τη χελώνα σε κτηνιατρείο στο Βαθύ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της  νύχτας  εθελοντές του Αρχιπελάγους παρέμειναν   δίπλα στη χελώνα και της παρείχαν   την απαραίτητη φροντίδα.
Την επόμενη μέρα, η χελώνα μεταφέρθηκε  με συνοδεία ερευνητή του Αρχιπελάγους στον Πειραιά.

Εκεί την  παρέλαβαν   μέλη του Συλλόγου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, «Αρχέλων» όπου   παράσχουν εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα στο κέντρο προστασίας & περίθαλψης θαλάσσιας χελώνας στη Γλυφάδα.

Η χελώνα, σύμφωνα με τα ιατρικά δεδομένα, έχει πολλές πιθανότητες, μετά από αυτόν το συντονισμένο …μαραθώνιο, σύντομα να αναρρώσει και να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον…

Το  ΑΡΧΙΕΠΕΛΑΓΟΣ  και ο ΑΡΧΕΛΩΝ  ευχαριστούν  τους κατοίκους της περιοχής, το Λιμενικό Σώμα, τη Διοίκηση της Hellenic Seaways και το πλήρωμα του «Νήσος Μύκονος» για τη συμβολή τους στη διάσωση της τραυματισμένης χελώνας.
Η ευαισθησία και η κινητοποίηση όλων των συμμετεχόντων στην αποστολή μας γεμίζει αισιοδοξία και εδραιώνει την πεποίθηση μας πως υπάρχουν οι δυνάμεις εκείνες για την προστασία και ανάδειξη της σπάνιας βιοιποικιλότητας των ελληνικών θαλασσών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!