Επιχειρηματική αποστολή στο Βερολίνο για εξοικονόμηση ενέργειας και ΑΠΕ στον τουρισμό

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, διοργανώνει μια επιχειρηματική αποστολή στο Βερολίνο, από τις 20 έως τις 23 Νοεμβρίου, με θέμα «Εξοικονόμηση ενέργειας και ΑΠΕ στον τομέα του τουρισμού» έχοντας ως στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας, την προώθηση του τομέα στην Ελλάδα, καθώς επίσης την επίτευξη μελλοντικών συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων και φορέων.

Όσον αφορά το κόστος, η συμμετοχή στη αποστολή και οι μετακινήσεις εντός της Γερμανίας είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν να καλύψουν

  • τα έξοδα μεταφοράς τους από Ελλάδα προς Γερμανία
  • τα έξοδα εστίασης και διανυκτέρευσης

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, υπάρχουν ήδη κρατήσεις δωματίων στο ξενοδοχείο «Motel One Berlin-Alexanderplatz» στο κέντρο του Βερολίνου για τις ημερομηνίες 19.11. - 22.11.2017 (4 βραδιές), οπότε δε χρειάζεται να επιβαρυνθείτε με την αναζήτηση καταλύματος. Η τιμή διανυκτέρευσης είναι 79,00 €. Το πρωινό κοστίζει 9,50 €.

Κατ' επέκταση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ενδείκνυνται οι παρακάτω πτήσεις:

Θεσσαλονίκη

· Θεσσαλονίκη – Βερολίνο:

ΚΥ, 19. Νοεμβρίου 2017: 10:55 – 12:25 (Ryanair)

· Βερολίνο – Θεσσαλονίκη:

ΠΕ, 23. Νοέμβριου 2017: 08:55 – 12:25 (Ryanair)

Αθήνα

· Αθήνα – Βερολίνο:

ΚΥ, 19. Νοεμβρίου 2017:

10:45 – 12:45 (Ryanair)

ή

20:25 – 22:30 (easyJet)

· Βερολίνο – Αθήνα:

ΤΕΤ, 22. Νοεμβρίου 2017:

15:50 – 19:45 (easyJet)

ΠΕ, 23. Νοέμβριου 2017:

06:20 – 10:20 (Ryanair)

ΜΕΓΑΛΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Οι ξενοδοχειακές μονάδες αποτελούν μια από τις πλέον ενεργοβόρες επαγγελματικές δραστηριότητες. Η θέρμανση (για τις ξενοδοχειακές μονάδες χειμερινού τουρισμού), ο κλιματισμός (για τις ξενοδοχειακές μονάδες θερινού τουρισμού), η θέρμανση της πισίνας καθώς και η παραγωγή ζεστού νερού και το μαγείρεμα για το σύνολο των ξενοδοχείων, απαιτούν την κατανάλωση αρκετά σημαντικών ποσοτήτων ενέργειας για την εξυπηρέτηση τους. Τα τελευταία χρόνια το κόστος της ενέργειας έχει αυξηθεί σημαντικά από διάφορους λόγους και αιτίες και σήμερα αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα του λειτουργικού κόστους για κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση. Η οικονομική επιβίωση, η ανταγωνιστικότητα καθώς και η μελλοντική ανάπτυξη κάθε ξενοδοχειακής μονάδας περνά σήμερα υποχρεωτικά μέσα από την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας και δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους που προέρχεται από αυτήν. Η Γερμανία, κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην παγκόσμια αγορά εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ, διαθέτει τεράστιες υποδομές και σημαντική τεχνογνωσία, στοιχεία που κάνουν αυτή την αποστολή εξαιρετικά εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Η αποστολή έχει ως στόχο να συμβάλλει στη ανταλλαγή τεχνογνωσίας και παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Ερχόμενοι σε επαφή με γερμανικές εταιρείες, Ξενοδοχεία, ερευνητικά ινστιτούτα και φορείς, επενδυτές, καθώς και με γερμανούς αξιωματούχους στον τομέα της ενέργειας, έχετε τη δυνατότητα, να επιτύχετε σημαντικές συνεργασίες, αλλά και να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις στην Γερμανική αγορά εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ καθώς και να επωφεληθείτε από την προηγμένη τεχνογνωσία των Γερμανικών εταιρειών.

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Η αποστολή απευθύνεται σε εταιρίες από τον τομέα της ενέργειας, του τουρισμού, κλαδικούς φορείς και επιχειρήσεις, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον πολιτικό χώρο.

Δείτε το ενημερωτικό υλικό, τη δήλωση συμμετοχής καθώς και το πρόγραμμα (προσχέδιο) της αποστολής, ΕΔΩ και
ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο: ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Γιώργος Θεοδωράκης • E-Mail: g.theodorakis@ahk.com.gr • Τηλέφωνο: 0030 2310 327 733

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση