Επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ οργανώνουν ΥΠΑΑΤ και ΕΒΕΑ

Σύσκεψη με Υπηρεσιακούς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, πραγματοποίησε την Τετάρτη 29/6 ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Μάρκος Μπόλαρης, προκειμένου να οργανωθεί επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσημης συνάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού με τον Ισραηλινό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Γεωργίας, κ. Uri Ariel, στις αρχές του τρέχοντος μηνός, οπότε και υπεγράφη Κοινή Διακήρυξη, με την οποία συμφωνήθηκε συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της ιχθυοκαλλιέργειας και αλιείας, της φυτικής παραγωγής, της τεχνολογίας τροφίμων, της ζωικής παραγωγής και κτηνιατρικής και της επαναχρησιμοποίησης αγροτικών λυμάτων, που στοχεύει στην περαιτέρω προώθηση και ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της γεωργίας και της βιομηχανίας τροφίμων. Επιπλέον, κατά την εν λόγω συνάντηση, μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε να επισκεφτούν το Ισραήλ Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα για τη δημιουργία συμπράξεων.

Τα αγροδιατροφικά προϊόντα για τα οποία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πλευράς Ισραηλινών επιχειρήσεων είναι το ελαιόλαδο, το κρασί, η μπύρα, οι βρώσιμες ελιές, τα τυροκομικά, τα νωπά και μεταποιημένα φρούτα, το μέλι, τα παγωτά, τα αυγά, τα αλιεύματα, τα ζώντα ζώα, τα προϊόντα ζωικής προέλευσης, κτλ.

Στη συζήτηση παραβρέθηκαν από το ΥΠΑΑΤ οι Γενικοί Διευθυντές Βιώσιμης Φυτικής Παραγωγής, κα. Ελένη Αθανασοπούλου, Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, κ. Θωμάς Αλεξανδρόπουλος, Βιώσιμης Αλιείας, κα. Μαρίνα Πέτρου και Βιώσιμης Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Αγγελάκης, οι υπηρεσιακοί Ιουλία Δροσινού και Μαγδαληνή Ράππου από τη Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων και Προώθησης Προϊόντων και Γεωργία Μεθενίτου και Ζαφειρίδης από τη Διεύθυνση Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, καθώς και η Διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων του ΕΒΕΑ, κα. Ελένη Φώτη.

Τον συντονισμό για την οριστικοποίηση της επιχειρηματικής αποστολής ανέλαβε το τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΑΑΤ και το ΕΒΕΑ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση