Εργαζόμενοι σε ΦΔΠΠ-ΜΔΠΠ προς Μητσοτάκη: Παρά το έργο μας, εισπράττουμε μόνο αδιαφορία κι εμπαιγμό

Ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Πανελλαδικό Σύλλογο Εργαζομένων στους πρώην Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου, αφού «είναι πλέον προφανές ότι πως δεν ενδιαφέρεται κανείς» για αυτούς και τις οικογένειές τους, ζητώντας, μεταξύ άλλων, δέσμευση για μονιμοποίηση όλου του προσωπικού.

«Έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες εργασίας ως έκτακτο (!!!) προσωπικό Ορισμένου Χρόνου, οι εργαζόμενοι στους πρώην Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, όχι μόνο δεν βλέπουν την οριστική επίλυση του εργασιακού τους προβλήματος, αντιθέτως βλέπουν πλέον την πόρτα της εξόδου πιο πιθανή από ποτέ», αναφέρει ο Σύλλογος και εξηγεί:

«Η πρόσφατη κατάργηση της θεσμοθετημένης Ειδικής Εμπειρίας με το Ν. 5037/2023 και η έκδοση της πρόσφατης ΚΥΑ τροποποίησης του κανονισμού του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα στην απώλεια της εργασίας πολλών - άγνωστο ακόμα πόσων – εργαζομένων».

«Οι εργαζόμενοι στους πρώην Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, παρά το σημαντικό τους έργο, εισέπραξαν και σε αυτή την κυβερνητική θητεία, την αδιαφορία και τον εμπαιγμό», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Όπως υπογραμμίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων, «δυστυχώς οι εργαζόμενοι των πρώην Φορέων Διαχείρισης, παραμένουν θύματα όλα αυτά τα χρόνια της διαχρονικής ανεπάρκειας της πολιτείας και αντί για την ασφαλή μετάβασή τους σε καθεστώς Αορίστου Χρόνου, παραμένουν επ’ Αόριστον στον αέρα».

Διερωτάται, δε, στην ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό αν «θα αναλάβετε κάποια πρωτοβουλία έστω και προεκλογικά» και αν «θα δεσμευτείτε δημόσια για την μονιμοποίηση όλου του προσωπικού;».

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες εργασίας ως έκτακτο (!!!) προσωπικό Ορισμένου Χρόνου, οι εργαζόμενοι στους πρώην Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, όχι μόνο δεν βλέπουν την οριστική επίλυση του εργασιακού τους προβλήματος, αντιθέτως βλέπουν πλέον την πόρτα της εξόδου πιο πιθανή από ποτέ.

Η πρόσφατη κατάργηση της θεσμοθετημένης Ειδικής Εμπειρίας με το Ν. 5037/2023 και η έκδοση της πρόσφατης ΚΥΑ τροποποίησης του κανονισμού του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα στην απώλεια της εργασίας πολλών - άγνωστο ακόμα πόσων – εργαζομένων.

Έχουμε χάσει το μέτρημα πόσες κυβερνήσεις, πόσοι υπουργοί πέρασαν, πόσες υποσχέσεις δόθηκαν.

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, η πραγματικότητα όμως παραμένει η ίδια θλιβερή, αχάριστη και απάνθρωπη, αποτελώντας μοναδική εξαίρεση σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι εργαζόμενοι στους πρώην Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, παρά το σημαντικό τους έργο, εισέπραξαν και σε αυτή την κυβερνητική θητεία, την αδιαφορία και τον εμπαιγμό.

Πρόκειται για τους εργαζόμενους που έχουν δώσει τα καλύτερα και παραγωγικότερα χρόνια τους στη διαχείριση και προστασία των Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας, ως εργαζόμενοι των πρώην Φορέων Διαχείρισης και στη συνέχεια των Μονάδων Διαχείρισης υπό το νέο σχήμα του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Πρόκειται για τους εργαζόμενους που έχουν αποκτήσει τεράστια εμπειρία και εξειδικευμένη τεχνογνωσία στις προστατευόμενες περιοχές ευθύνης τους, έχοντας αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών τους.

Πρόκειται για τους εργαζόμενους που αν και θεωρούσαν λάθος την κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης, εντούτοις στήριξαν με την καθημερινή τους εργασία και επαγγελματισμό, το νέο σχήμα διοίκησης του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Μας είναι πλέον προφανές πως δεν ενδιαφέρεται κανείς για τους περίπου 320 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους καθώς προφανώς μετριούνται ως λίγες μόνο ψήφοι και γι’ αυτό αδιαφορούν άπαντες. Ίσως αν αριθμούσαμε και εμείς 3.000 εργαζόμενους, να είχαμε διαφορετική αντιμετώπιση.

Δυστυχώς οι εργαζόμενοι των πρώην Φορέων Διαχείρισης, παραμένουν θύματα όλα αυτά τα χρόνια της διαχρονικής ανεπάρκειας της πολιτείας και αντί για την ασφαλή μετάβασή τους σε καθεστώς Αορίστου Χρόνου, παραμένουν επ’ Αόριστον στον αέρα.

  • Θα αναλάβετε κάποια πρωτοβουλία έστω και προεκλογικά;
  • Θα δεσμευτείτε δημόσια για την μονιμοποίηση όλου του προσωπικού;»

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση