ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ενημερωτική – Επιμορφωτική Εσπερίδα με θέμα: «Αειφορική χρήση ενέργειας σε δημόσια κτήρια», οργανώνει το ΤΕΙ Κρήτης σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου και την Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 μμ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Ενημερωτική – Επιμορφωτική Εσπερίδα αυτή είναι ανοιχτή στη συμμετοχή φοιτητών, εκπαιδευτικών και πολιτών. Στόχος είναι η ενημέρωση πολιτών και φορέων για τα αποτελέσματα της Συνόδου για την Κλιματική Αλλαγή που έγινε στο Παρίσι και για τις δυνατότητες που υπάρχουν για εφαρμογές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε δημόσια κτήρια με τη συνεργασία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Πολυτεχνείο Κρήτης, ΤΕΙ, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων) και τοπικών φορέων όπως π.χ. οι Δήμοι.

Στην Εσπερίδα θα παρουσιαστούν καλά παραδείγματα εφαρμογών ΑΠΕ στη λεκάνη της Μεσογείου αλλά και εναλλακτικές προτάσεις για χρήση ΑΠΕ σε δημόσια κτήρια όπως το Κολυμβητήριο και τα σχολεία, εξοικονομώντας έτσι χρήματα και φυσικούς πόρους και μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και άλλων ρύπων που παράγονται με τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

«Πέρα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων, στόχος είναι και η ανάπτυξη μελλοντικών συνεργασιών μεταξύ τοπικών φορέων, σχολείων, Δήμων, του Πολυτεχνείου και του ΤΕΙ για την εφαρμογή ΑΠΕ σταδιακά σε όλα τα δημόσια κτήρια. Η Κρήτη και η χώρα μας είναι από τα μέρη που αναμένεται να πληγούν καίρια από τις επιπτώσεις της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής και η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων υποκατάστασης των ορυκτών καυσίμων είναι όσο ποτέ επείγουσα. Τα δημόσια κτήρια και οι δημόσιοι φορείς πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα της συνολικότερης αλλαγής που πρέπει να υπάρξει στην κοινωνία», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση