Εταιρεία zero waste έγινε η Cyta

Έναν από τους σημαντικότερους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης πέτυχε η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cyta, που έγινε ο πρώτος οργανισμός στην Κύπρο με «μηδενικά» απόβλητα στις χωματερές (Zero Waste to Landfill), εξασφαλίζοντας έτσι τη σχετική επαλήθευση (verification) από την εταιρεία TUV Cyprus Ltd.

Η επαλήθευση αυτή επιτυγχάνεται όταν ένας οργανισμός ανακυκλώνει ποσοστό πέραν του 95% των αποβλήτων του. Συγκεκριμένα, η Cyta παρά το μέγεθός της και το μεγάλο εύρος των δραστηριοτήτων της, πέτυχε μέσα από συστηματική φιλο-περιβαλλοντική πολιτική, ποσοστό 95,5% των αποβλήτων που παράγονται από τις δραστηριότητες της να ανακυκλώνονται και να στέλνεται στις χωματερές μόνο το 4,5% των αποβλήτων (αφορούν χαρτί, πλαστικό, καλώδια, μπαταρίες, οχήματα, οργανικά απόβλητα, πασσάλους, μελανοδοχεία, ελαστικά, ξύλα, κ.ά.).

Η πολιτική της Cyta για το περιβάλλον εντάσσεται στην ευρύτερη εταιρική κοινωνική της ευθύνη και αγκαλιάζει όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της σε ό,τι αφορά την ευθύνη της προς τους πελάτες, το προσωπικό, τους συνεργάτες και προμηθευτές της, την ευρύτερη κοινωνία και το κράτος.

Ξεκινώντας από το 2001, δεσμεύτηκε να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες που συνεισφέρουν στην αειφόρο ανάπτυξη και να εργάζεται για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων από τη λειτουργία τους στο περιβάλλον.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση