Περισσότερο πράσινο στη ζωή μας σημαίνει μακροζωία!

Το πράσινο στη ζωή μας, αυξάνει τη ζωή μας! Οι ερευνητές του Τμήματος Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Brigham and Women της Βοστώνης πραγματοποίησαν μελέτη, που δείχνει ότι κατά μέσο όρο οι γυναίκες που ζουν μέσα σε πιο πράσινο περιβάλλον, έχουν 12% μικρότερη θνησιμότητα από οποιαδήποτε αιτία σε σχέση με όσες ζουν στις περιοχές με λιγότερο πράσινο.

Ευνοημένες λοιπόν οι γυναίκες στις ΗΠΑ που μένουν σε «πράσινες» γειτονιές και σε σπίτια περιτριγυρισμένα από φυτά.

Για επιμέρους ασθένειες το όφελος είναι μεγαλύτερο. Ενδεικτικά, στις πιο πράσινες περιοχές ο κίνδυνος θανάτου από πνευμονικό νόσημα είναι μειωμένος κατά 34%, ενώ από καρκίνο κατά 13%.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα περιβαλλοντικής υγείας "Environmental Health Perspectives" και αφορούσε στοιχεία για περίπου 108.600 γυναίκες.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι διάφοροι παράγοντες συντελούν στη θετική σχέση μεταξύ πρασίνου και μειωμένης θνησιμότητας. Η καλύτερη ψυχική υγεία και κυρίως η μείωση της κατάθλιψης εκτιμάται ότι εξηγεί περίπου το 30% της ωφέλειας από τη ζωή εν μέσω φυτών.

Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες για επαφές και κοινωνικές σχέσεις, για σωματική άσκηση και για άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς και η μικρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση, παίζουν επίσης ευεργετικό ρόλο στην περίπτωση των περιοχών με πολύ πράσινο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση