Ευρηματική καμπάνια για την αμελή ρίψη σκουπιδιών στο Γαλάτσι (φωτο)

Η αμελής ρίψη σκουπιδιών στο περιβάλλον μπορεί να μην αποτελεί παράβαση που διώκεται από τον νόμο, αλλά για τους νοήμονες ανθρώπους θα έπρεπε να αποτελεί, τουλάχιστον, μια πράξη ντροπής.

Τι θα γινόταν, λοιπόν, αν τα σκουπίδια «έπεφταν» από τα χέρια μας μαζί με την υπογραφή μας; Αυτό έρχεται να αναδείξει η νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης του Δήμου Γαλατσίου. Μια πρωτοβουλία για την προώθηση καθαριότητας του Δήμου, με κεντρική ιδέα το οτι αν αναγραφόταν πάνω στο κάθε σκουπίδι το όνομα αυτού που το πετάει, δεν θα το έκανε.

Ο Δήμος Γαλατσίου, γνωστός για τις περιβαλλοντικές του δράσεις, με αυτή την πρωτότυπη καμπάνια, ρίχνει μια γροθιά στο στομάχι όλων, σχετικά με την ευθύνη που έχει ο καθένας προσωπικά στην ρύπανση του περιβάλλοντος. Μέσα από μια σειρά φωτογραφιών περνάει το μήνυμα για την ανάγκη πιο υπεύθυνων και ευαισθητοποιημένων πολιτών, που θα αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα ξεκινάει από του ίδιους.

Η αλλαγή της περιβαλλοντικής νοοτροπίας ξεκινάει από την επένδυση στην ενημέρωση και ο Δήμος Γαλατσίου δίνει το παράδειγμα για παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση