Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας 2021: Μαζική η συμμετοχή των πολιτών της Ευρώπης

Περίπου 3000 πόλεις και πόλεις από 50 χώρες της Ευρώπης  διοργάνωσαν εκδηλώσεις με θέμα «Ασφαλείς και υγιείς με βιώσιμη κινητικότητα», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Οι εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν έδωσαν την ευκαιρία στους πολίτες  να διερευνήσουν τον ρόλο της κινητικότητας στην καθημερινή τους ζωή κάνοντας χρήση των καθαρών μέσων μεταφοράς. Είναι σημαντικό ότι η καμπάνια υποστηρίζει τη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών για μια ασφαλή, αποτελεσματική, προσιτή και χαμηλής εκπομπής ρύπων κινητικότητας για όλους.

Η  εβδομάδας ευρωπαϊκής κινητικότητας κορυφώθηκε στις  22 Σεπτεμβρίου με τον κλείσιμο των δρόμων και  τη δυνατότητα της χρήσης τους μόνο από τους πεζούς.

Με τον φετινό εορτασμό συμπληρώθηκαν τα 20 χρόνια της. Σε αναγνώριση αυτού του ορόσημου, η EUROPEANMOBILITYWEEK εγκαινιάστηκε ένα εικονικό ψηφιακό μουσείο, το οποίο αναδεικνύει  την ιστορία της καμπάνιας, τον αντίκτυπο που έχει επιτύχει και τους δεσμούς της με τις ευρύτερες προτεραιότητες βιωσιμότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ. Το μουσείο παρουσιάζει  επίσης προσωπικές ιστορίες αλλαγής συμπεριφοράς, απεικονίζοντας πώς το EUROPEANMOBILITYWEEK ενέπνευσε κατοίκους από όλη την Ευρώπη να προσαρμόσουν τις  συνήθειες προς όφελος της ενεργούς  κινητικότητας, των δημόσιων συγκοινωνιών και άλλων καθαρών, έξυπνων λύσεων μεταφορών.

Η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ Adina Vălean δήλωσε: «Ένα καθαρό, έξυπνο και ανθεκτικό σύστημα μεταφορών είναι ο πυρήνας των οικονομιών μας και κεντρικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στην 20ή επέτειο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, είμαι περήφανη για τις 3000 πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτές που έδειξαν πόσο ασφαλείς και βιώσιμες επιλογές μεταφορών βοηθούν τις κοινότητες μας να παραμείνουν συνδεδεμένες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση