Ευρωπαϊκή πλατφόρμα κατά της σπατάλης στα τρόφιμα

Η Κομισιόν ανακοίνωσε τη σύσταση της ευρωπαϊκής πλατφόρμας που θα ασχολείται με τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων, όπως είχε ανακοινωθεί το 2015 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πλάνου για την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα, φέρνει μαζί 70 οργανισμούς-μέλη, τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από το δημόσιο τομέα προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η συνεισφορά όλων αλλά και να επιτευχθεί ο στόχος της βιώσιμης ανάπτυξης που προβλέπει τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων ανά άτομο ως το 2030 καθώς και τον περιορισμό της απώλειας τροφίμων κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας τους.

Τα μέλη που συμμετέχουν στην πλατφόρμα αυτή, επιλέχθηκαν με βάση την εμπειρία τους στην εξοικονόμηση τροφίμων, την ικανότητα προσέγγισης των ενδιαφερόμενων μερών καθώς και την κάλυψη δραστηριοτήτων σχετικών με την εφοδιαστική αλυσίδα.

Να σημειωθεί, πως υπολογίζεται, ότι περίπου 88 εκατομμύρια τόνοι φαγητού σπαταλώνται και καταλήγουν στα σκουπίδια στην Ευρώπη. Πλήρως αφιερωμένη στον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων, η πλατφόρμα θα εστιάζεται στην αναζήτηση λύσεων κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας καθώς και στην επίτευξη συνεργασιών και ωφέλιμων πρακτικών που σκοπό έχουν τον περιορισμό της αλόγιστης σπατάλης.

Η πρώτη συνάντηση των 70 μελών, έχει οριστεί για τις 29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση