Εφαρμογή Virtual Reality διδάσκει ανακύκλωση στα παιδιά

Τα παιδιά πλέον μπορούν να ταξινομήσουν τα απορρίμματα σε μια οργανωμένη εγκατάσταση ανακύκλωσης σκουπιδιών, χωρίς καν να αγγίξουν με τα χέρια τους βρόμικα αντικείμενα, κι όλα αυτά χάρις στην εικονική πραγματικότητα VR (Virtual Reality).

Όπως μεταδίδει το texnologia.net, η Creative Agency Protein One και το Rotor Studios ανακοίνωσαν αυτό τον μήνα μια νέα εφαρμογή που έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τα παιδιά στην Αυστραλία σχετικά με τη διαδικασία ανακύκλωσης. Η συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιεί το Oculus Rift για να τηλεμεταφέρει τα παιδιά στον χώρο ανακύκλωσης έτσι ώστε να τους μάθει πώς λειτουργεί η διαδικασία και τι σπουδαίο έργο επιτελούν οι ειδικοί στην επεξεργασία αυτών των πόρων.

Η εφαρμογή μεταφέρει τους χρήστες στην εγκατάσταση όπου διεξάγεται η επεξεργασία της ανακύκλωσης σε ακριβή κλίμακα. Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον και να χειρίζονται τα μηχανήματα καθώς παίζουν ειδικά παιχνίδια που θα τα διδάξουν για το πώς λειτουργεί η εγκατάσταση.

Τα ειδικά διαμορφωμένα φωνητικά και τα οπτικά βοηθήματα βοηθούν να διατηρηθεί η εστίαση στην εκμάθηση, έτσι ώστε να δοθεί η ελπίδα σε αυτόν τον έρμο πλανήτη, μέσα από αυτές τις δραστηριότητες τα παιδιά να γίνουν χρήσιμοι πολίτες για την κοινωνία και κάποια στιγμή να εφαρμόσουν όλα αυτά τα χρήσιμα πράγματα που έχουν μάθει.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση