Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου

Για τρίτη χρονιά ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καρατάσιου διοργανώνει σε συνεργασία με το δήμου Παύλου Μελά και το Ράδιο Θεσσαλονίκη ένα τριήμερο δράσεων και εκδηλώσεων στο χώρο του πρώην στρατοπέδου με τον τίτλο «Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου».

Το τριήμερο είναι στις 22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Θεσσαλονίκης για την απόδοση των πρώην στρατοπέδων ως ελεύθερων χώρων πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής. Οι φετινές εκδηλώσεις αποσκοπούν επίσης στην ενίσχυση των «Γιατρών του Κόσμου», με συλλογή ιατροφαρμακευτικού υλικού.

«Τα στρατόπεδα ανήκουν στους πολίτες, στις τοπικές κοινωνίες, δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος. Οι δημότες, ο δήμος, οι φορείς της πόλης μπαίνουν στα στρατόπεδα, δίνουμε ζωή στα χαλάσματα. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση των μεγάλων χώρων στα χέρια μας. Οι άνθρωποι της πόλης και ο δήμος θα είναι αυτοί που θα διαχειριστούν για το καλό της πόλης τους ευλογημένους αυτούς χώρους.Ειδικά για το «Καρατάσιου» που αποτελεί την καρδιά του νέου δήμου, η πρόταση της Διοίκησης αναφέρεται στη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου. Το θωρακίσαμε μέσα από την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου με χρήσεις αθλητισμού, πολιτισμού,
Τριτοβάθμιας Δημόσιας Εκπαίδευσης και Υγείας κόντρα στη Νέα Οικονομία και στα πιθανά σενάρια εκμετάλλευσής του. Έτσι το στρατόπεδο μπορεί να συντελέσει στην ενδογενή ανάπτυξη του τόπου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Για να τελειώσει επιτέλους η ιστορία απαξίωσης των Δυτικών Συνοικιών και να ξεκινήσει η δημιουργία μιας νέας όμορφης, ελκτικής και ανθρώπινης πόλης».

Το πρόγραμμα των  εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο  22 Σεπτεμβρίου

20.00 Μουσικό συγκρότημα 2ου Λύκειου Πολίχνης

20.30 Εναλλάξ Band, Παναγιώτης Δόβας, Σταύρος Κρητικός, Αλεξάνδρα Μπουνάτσα «Δεν Κάνει Τρίο στην Ελλάδα»

22.00 Εκμέκ band

Κυριακή  23 Σεπτεμβρίου

11.00 Γνωρίζοντας το Καρατάσιου με ποδήλατο

20.00 Πολιτιστικός Σύλλογος «Προμηθέας» Πολίχνης  (χοροί από Θράκη-Ήπειρο)

20.40 Αθλ. Πολιτιστικός Σύλλογος «Πήγασος» Δ. Θεσ/νίκης (χοροί από Μακεδονία)

21.00 Μικρασιάτικος Σύλλογος Ευκαρπίας  "ΟΥΣΑΚ"

21.30 Σωματείο Ένωσης «Μακεδονία» Ευκαρπίας

22.00 Παραδοσιακή μουσική βραδιά με το Νίκο  Αβαγιανό, τη Λίζα Τσιγκογιάννη και την οκταμελή ορχήστρα τους

Δευτέρα  24 Σεπτεμβρίου

09.00-13.00 Εκπαιδεύοντας μαθητές στο Καρατάσιου

20.00 Σύλλογος «Νόστος» Πολίχνης (χοροί από Θράκη)

20.30 Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος  Υψηλάντης»

21.00 Ένωση Ποντίων Πολίχνης

22.00 Ποντιακό γλέντι με τους Κεμανετζίδη Μπάμπη (λύρα,  κλαρίνο), Παυλίδη Στάθη (τραγούδι) και Αδαμίδη Ηρακλή (νταούλι)

 


Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!