Ηλεκτρική ενέργεια για 485 νοικοκυριά εξοικονόμησε η WIND μέσα σε έναν χρόνο

H WIND τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σχέση με την περασμένη χρονιά χάρη στο βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που ακολουθεί.

Με έμφαση στην πρόληψη της ρύπανσης, στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, στην περιβαλλοντική συμμόρφωση και την προώθηση της ενημέρωσης για την προστασία του περιβάλλοντος, η WIND, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, υλοποιεί ήδη δράσεις που προωθούν την αειφορία και δίνουν έμφαση στις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της επαναχρησιμοποίησης, όπου τίποτα δεν πάει χαμένο.

«Tα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και αποτυπώνονται στην εξοικονόμηση ενέργειας άνω των 2 GWh και αντίστοιχα εξοικονόμηση στους έμμεσους ρύπους άνω των 2.000 τόνων ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα στα κτήριά της από το 2015, την εξοικονόμηση άνω των 45 τόνων χαρτιού ετησίως μόνο από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες λογαριασμών (e-bill) και πολλά άλλα. Με άλλα λόγια, η εταιρεία σε διάστημα ενός έτους εξοικονόμησε την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζονται για έναν ολόκληρο χρόνο 485 νοικοκυριά ώστε να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες», τονίζει η εταιρεία.

Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν ύστερα από πρωτοβουλίες όπως οι παρακάτω:

  • πιστοποίηση με ISO14001
  • προγράμματα ανακύκλωσης αποβλήτων με διαλογή στην πηγή
  • προγράμματα μείωσης αποβλήτων στην πηγή
  • προγράμματα ψηφιοποίησης / αποϋλοποίησης σε έγγραφα και διεργασίες για εξοικονόμηση πόρων
  • προγράμματα αντικατάστασης εξοπλισμών και πληθώρα παρεμβάσεων στο κτηριακό της απόθεμα, κ.α.

Επίσης, η WIND για να ευαισθητοποιήσει τους Πελάτες της με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος, την Τρίτη 05/06, την Τετάρτη 06/06 και την Πέμπτη 07/06, προσφέρει μια υφασμάτινη επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα με κάθε αγορά συσκευής ή αξεσουάρ καθώς και επιπλέον έκπτωση σε συγκεκριμένα smartphones, σε όσους φέρουν για ανακύκλωση την παλιά τους συσκευή κινητού, σε ένα κατάστημα WIND.

«Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND. Γι αυτό αναζητά διαρκώς νέους τρόπους να παρέχει τις κατάλληλες λύσεις στους πελάτες της αλλά και στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, ώστε μαζί να δίνουν την απαραίτητη ώθηση προς το ψηφιακό μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα», καταλήγει η εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση