Δενδροφυτεύσεις, ημερίδες και εκδηλώσεις για τα δάση σε όλη τη χώρα

Δενδροφυτεύσεις, ημερίδες και διάφορες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σήμερα σε πολλά σημεία της χώρας, από φορείς, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, σήμερα, 21η Μαρτίου.

Αναλυτικά:

Ημερίδα για τη συμβολή των δασών στην αντιμετώπιση της κοινωνικοοικονομικής κρίσης

Επετειακή ημερίδα με θέμα: «Η Συμβολή των Δασών και του Φυσικού Περιβάλλοντος στην αντιμετώπιση της κοινωνικοοικονομικής κρίσης», διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:30 στην αίθουσα Τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ιδρύματος, αλλά και της Διεθνούς Ημέρας Δασών - Παγκόσμιας Ημέρας Ξύλου.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ, η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία, η Διεύθυνση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης του ΕΛΓΟ Δήμητρα, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Ένωση Δασοκτημόνων Ελλάδος. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (χορηγός ΕΛΚΕ ΑΠΘ).

Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας, πατώντας ΕΔΩ.

Δενδροφύτευση στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας δασοπονίας και στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του Προγράμματος “ Γαλάζιες Σημαίες”, ο Δήμος Βόλου προγραμματίζει δράση δενδροφύτευσης στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (Παγασών με Αναλήψεως), σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 και ώρα 09:00 π.μ.

Οι μαθητές θα φυτέψουν λουλούδια και δένδρα στον αύλειο χώρο υπό την επίβλεψη συνεργείου της Δ/νσης Πρασίνου του Δ. Βόλου,  περιβαλλοντολόγοι θα προβάλουν video και στη συνέχεια οι μαθητές θα ζωγραφίσουν για το περιβάλλον.

Η δράση πραγματοποιείται από τη Δ/νση Πρασίνου σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού της Δ/νσης Τοπικής & Οικονομικής Ανάπτυξης και το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης & Νέων Τεχνολογιών.

Οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Πρασίνου & Περιβάλλοντος και  Τοπικής  Οικονομικής Ανάπτυξης & Τουρισμού, κ.κ. Απόστολος Μαλαματίνης και  Ζαρκάδας Βεργής Απόστολος αντίστοιχα θα είναι παρόντες ενώ ο δεύτερος εξ αυτών θα χαιρετήσει την εκδήλωση.

Δενδροφυτεύσεις στο Δροσερό Ξάνθης

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας ο Δήμος Ξάνθης προχωρά σε δενδροφυτεύσεις στην πλατεία και σε χώρους πρασίνου του οικισμού Δροσερού, σήμερα 21 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ.

Η δράση πραγματοποιείται από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Αθλητικό Σύλλογο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ».

Η εθελοντική συμμετοχή όλων μας ενισχύει την προσπάθεια του Δήμου μας, για την ευαισθητοποίηση των πολίτων σε περιβαλλοντικά θέματα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Εκδήλωση και δενδροφύτευση από τον ΦΔ Διαχείρισης Βίκου, Αώου και Πίνδου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, την πρώτη ημέρα της άνοιξης, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου - Αώου και Πίνδου και η Διεύθυνση Δασών Ν. Γρεβενών συνδιοργανώνουν σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο της Κρανιάς Γρεβενών.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Δ/ντής, της Δ/νσης Δασών Ν. Γρεβενών και μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης, κ. Τζατζάνης Ιωάννης, θα παρουσιάσει στους μικρούς μαθητές την σημασία της διατήρησης των δασικών οικοσυστημάτων και τα οφέλη της για τον άνθρωπο. Στην συνέχεια, οι μαθητές θα ενημερωθούν από στελέχη του Φορέα Διαχείρισης για την ανάγκη προστασίας και ανάδειξης του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την δεντροφύτευση στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, δεντρυλλίων Μαύρης Πεύκης από τους μικρούς μαθητές.

Ο Φορέας Διαχείρισης για ακόμη μία χρονιά διοργανώνει πλήθος δράσεων για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μαθητών καθώς θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να συμβάλει ενεργά και αποτελεσματικά καταρχήν στη μετάδοση πληροφοριών και στην απόκτηση γνώσεων σχετικά με το περιβάλλον, στη γνώση και την κατανόηση της ανθρώπινης παρέμβασης στα οικοσυστήματα και στις επιπτώσεις που αυτή επιφέρει, αλλά κατεξοχήν στη διαμόρφωση και μεταβίβαση αξιών οι οποίες τελικά θα οδηγήσουν σε νέες στάσεις ζωής.

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας στο Βελβεντό

Ο Μορφωτικός Όμιλος, οι Σύλλογοι Ορειβατικός, Κυνηγετικός, Αθλητικός, Εμποροεπαγγελματικός, o ΤΟΕΒ, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί «ΑΣΕΠΟΠ» και «ΔΗΜΗΤΡΑ», οι Συνεταιρισμοί Υλοτόμων Αγ. Κυριακής & Παλαιογρατσάνου, το ΚΠΕ Βελβεντού, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού & Γυμνασίου –Λυκείου, η «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού», η Κίνηση Γυναικών Βελβεντού & εθελοντές δημότες, οργανώνουν εθελοντική εξόρμηση για το πράσινο την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η συνάντηση έχει προγραμματιστεί στο Δημοτικό στάδιο/ Μετόχι στις 8.00 το πρωί.

Το μεσημέρι στον Αη-Λια θα προσφερθούν φασολάδα & ρακές που θα προετοιμάσει η Κίνηση Γυναικών.

Για το Δ.Σ. του Μ.Ο.Β.

Ο Πρόεδρος

Μαρμάρης Γ. Ευθύμιος»

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση