Ημερίδα για την αξιοποίηση της γεωθερμίας στις πόλεις

Μία σημαντική ημερίδα με θέμα την Αξιοποίηση της Γεωθερμίας για τις ανάγκες των πόλεων συνδιοργανώνεται από το ΕCOCΙΤΥ και τον ΣΕΓ το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00 στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (MEC), Λεωφ. Λαυρίου 301, στο πλαίσιο της 'Εκθεσης VERDETEC '19.

Η Γεωθερμία και οι εφαρμογές στο Αστικό Περιβάλλον, είναι ένα ελάχιστα γνωστό στο ευρύτερο κοινό ζήτημα, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Επιστημονική Επιτροπή του ΕCOCΙΤΥ, με τη παραδοχή του προσανατολισμού προς μια βιώσιμη προοπτική κάθε πόλης της χώρας μας και με ιδιαίτερη προσοχή στις επιπτώσεις και τις ωφέλειες του αστικού ιστού.

Με δεδομένη την ανάπτυξη της Γεωθερμίας σε άλλες χώρες, όπου ολόκληρες πόλεις και περιοχές τους εφοδιάζονται με ζεστό νερό όλο τον χρόνο και έχουν το πλεονέκτημα της πολύ φτηνής ψύξης και θέρμανσης, με μηδενικές εκπομπές ρύπων στον αέρα, υποστηρίζουν τις υπηρεσίες τουρισμού κλπ, τίθενται ερωτήματα, που θα εξεταστούν στη διάρκεια της Ημερίδας.

Παράλληλα, μέσα από τις ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν, θα προωθηθεί ο διάλογος με Τοπικούς Φορείς, Επιστήμονες, Δημοσιογράφους και Πολίτες σχετικά με τα ενδεδειγμένα μέτρα προώθησης των εφαρμογών Γεωθερμίας. Τις εργασίες της ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ ΙΙΙ θα συντονίσει ο κ. Γιάννης Κουμαντάκης, 0μ. Καθηγητής ΕΜΠ, Εταίρος ΕCOCΙΤΥ και Μέλος του ΣΕΓ. Περισσότερες πληροφορίες για τα Θέματα και τους ομιλητές στο www.ecocity.gr

Το ΕCOCΙΤΥ, εθελοντικός φορέας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με προσανατολισμό το αστικό περιβάλλον, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα για κατανόηση και υιοθέτηση μιας καθαρής και βιώσιμης μορφής ενέργειας όπως αυτή της Γεωθερμίας, ανέλαβε την πρωτοβουλία διοργάνωσης σειράς σχετικών εκδηλώσεων με τον Σύλλογο Ελλήνων Γεωλόγων.

Το 2019 συμπληρώνονται 15 χρόνια από την ίδρυση του ΕCOCΙΤΥ και όλες οι δράσεις του έτους είναι αφιερωμένες στη μνήμη του εμπνευστή και ιδρυτού του, Θάνου Ζαφειρόπουλου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση