Ημερίδα για την ενεργειακή αξιοποίηση των αποβλήτων στα Τρίκαλα

Τη νέα εποχή σε θέματα ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών, διερευνά ο Δήμος Τρικκαίων. Με δεδομένη τη συζήτηση για το βιοαέριο και τα βιοκαύσιμα, την προστασία για το περιβάλλον, την ενεργειακή αυτονομία και τον πρόσφατο νόμο για τις Ενεργειακές Κοινότητας, ο Δήμος συζητά με την τοπική κοινωνία.

Επιστήμονες και υπηρεσιακοί παράγοντες ενημερώνουν για το θέμα «Ενεργειακές Κοινότητες και αξιοποίηση του τοπικού δυναμικού αποβλήτων για την παραγωγή ενέργειας».Η  ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 13:45, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων.

Κατά τη διάρκεια της θα διερευνηθεί η χωροθέτηση και λειτουργία των μονάδων ΑΠΕ, καθώς και η  επίδρασή τους στην τοπική οικονομία.

 Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το ακόλουθο:

13:45-14:00, Προσέλευση

14:00-14:10, Καλωσόρισμα Δημάρχου Τρικκαίων, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου

14:10-14:35, «Βιοαέριο στην Ελλάδα, προοπτικές & προβλήματα», κ. Χρήστος Ζαφείρης, Υπ. Έργων Βιοαερίου, Τμ. Βιομάζας ΚΑΠΕ

14:35-15:00, «Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την υλοποίηση έργων ΑΠΕ από τις Ενεργειακές Κοινότητες στην Ελλάδα», κ. Δημήτρης Τσέκερης, Ειδ. Σύμβουλος Υπ. Ενέργειας σε θέματα ΑΠΕ & Ηλεκτρικής Ενέργειας

15:00-16:00, Στρογγυλό Τραπέζι «Η αξιοποίηση του τοπικού δυναμικού αποβλήτων για την παραγωγή ενέργειας, με την ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας και τα οφέλη για την τοπική κοινωνία»

16:00-16:30, Συζήτηση-Συμπεράσματα-

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση