Ημερίδα για την επικαιροποίηση του Εθνικού Σχεδίου για Ενέργεια και Κλίμα

Ημερίδα με θέμα «Ο δρόμος προς την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας: Η επικαιροποίηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα ως ευκαιρία για την Ελλάδα» διοργανώνουν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και το WWF Ελλάς, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10:00, στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του ΕΙΕ
(λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 48).

«Η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι συνακόλουθες κλιματικές καταστροφές που βιώσαμε στη χώρα μας πρόσφατα επιβάλλουν έναν φιλόδοξο κλιματικό σχεδιασμό, καθώς και την εφαρμογή πολιτικών και μέτρων που θα διασφαλίζουν ένα βιώσιμο και ασφαλές μέλλον για το σύνολο των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο, η αναθεώρηση των Εθνικών Σχεδίων για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) των κρατών μελών είναι υψίστης σημασίας ώστε να καθοδηγήσουν τις προσπάθειες απαλλαγής από τον άνθρακα σε εθνικό επίπεδο σύμφωνα με τον στόχο 1,5°C της Συμφωνίας του Παρισιού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των μελών της Βουλής των Ελλήνων, της δημόσιας διοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, και φορέων της κοινωνίας των πολιτών σχετικά με τη διαδικασία επικαιροποίησης του ελληνικού ΕΣΕΚ, ώστε να συζητηθούν τα εναλλακτικά σενάρια επίτευξης της κλιματικής ουδετερότητας στην Ελλάδα, πάντοτε με βάση τα έγκυρα επιστημονικά δεδομένα».

Η ημερίδα θα αποτελείται από δύο μέρη και θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας της χώρας. Το πρώτο μέρος θα αφορά το ζήτημα της κλιματικής κρίσης και τον ρόλο του ΕΣΕΚ ως κεντρικού εργαλείου σχεδιασμού της ενεργειακής και κλιματικής πολιτικής της χώρας, ενώ θα αναδειχθούν ζητήματα αναφορικά με τη διαδικασία επικαιροποίησής του, τους στόχους και τη δημόσια συμμετοχή. Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί συζήτηση σε panel με τίτλο «Στοχοθέτηση και εφαρμογή πολιτικών στα κρίσιμα χρόνια της κλιματικής αλλαγής».

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα και τους ομιλητές.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στην ημερίδα το αργότερο έως 17 Νοεμβρίου 2023 εδώ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση