Ημερίδα για την καλλιέργεια του σουσαμιού στις Σέρρες

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας του σουσαμιού», διοργανώνουν το Eπιμελητήριο Σερρών και η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών, στις Σέρρες.

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου και ώρα 17:30, στην Αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου Σερρών (Π. Κωστοπούλου 2).

Εισηγητής στην ημερίδα θα είναι ο  Αβραάμ Νικολαΐδης, γεωπόνος, πρώην στέλεχος του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Το σουσάμι μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική καλλιέργεια για τη χώρα μας, ιδιαίτερα με τις νέες ποικιλίες - πληθυσμούς και τις κατάλληλες γεωπονικές πρακτικές, που επιτρέπουν τη μηχανική συγκομιδή του, με σκοπό να καλύψει σημαντικό μερίδιο των εγχώριων εισαγωγών που αγγίζουν τους 40.000 τόνους σε ετήσια βάση. Η ποιότητα του εγχώριου σουσαμιού αναγνωρίζεται τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αποδεικνύεται από την αύξηση της χρήσης του στις μεταποιητικές επιχειρήσεις της χώρας μας, όπου προορίζεται για την παρασκευή χαλβά, ταχινιού, κ.α. προϊόντων σουσαμιού που παρουσιάζουν αύξηση της κατανάλωσης, λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας. Τα οικονομικά αποτελέσματα της καλλιέργειας είναι πολύ ικανοποιητικά και μεγαλύτερα από άλλες καλλιέργειες, που σημαίνει αύξηση του εισοδήματος του παραγωγού και τόνωση της Εθνικής οικονομίας.

Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες στον Σταύρο Δελεφέρη, Πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών, κιν.: 6975-656920

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση