Ημερίδα για την Κυκλική Οικονομία από τη Greenagenda στις 19 Μαΐου

Ημερίδα με θέμα «Κυκλική Οικονομία - Δημιουργώντας Αξία» διοργανώνουν την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 στο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη η Greenagenda.gr και η εταιρεία SGT Symeon Tsomokos SA, με την υποστήριξη του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Η ημερίδα πραγματοποιείται εν όψει της πράσινης εβδομάδας Green Week 2017, της μεγαλύτερης ετήσιας ευκαιρίας για διάλογο και συζήτηση της Ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής, που διοργανώνεται από 29 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2017.

Στην εποχή μας οι ευκαιρίες των επιχειρήσεων και των άλλων οικονομικών οργανισμών (δημόσιο, αυτοδιοίκηση, ΜΚΟ κ.λπ.) να καινοτομήσουν αξιοποιώντας σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες, ώστε να επιτύχουν ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο μέσω της κυκλικής οικονομίας είναι μεγάλες. Οι προκλήσεις είναι καθημερινές και διαπερνούν οριζόντια ολόκληρο το φάσμα των παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Η ημερίδα «Κυκλική Οικονομία - Δημιουργώντας Αξία» θα εξετάσει τρόπους και την οργανωτική υποδομή, μέσω των οποίων οι επιχειρήσεις θα επιτύχουν βιώσιμη ανάπτυξη και ταυτόχρονα θα επιδείξουν περιβαλλοντική υπευθυνότητα, ώστε να καταγράψουν θετικό οικονομικό αποτέλεσμα.  Η ημερίδα είναι εξαιρετικά επίκαιρη πολύ περισσότερο στη Θεσσαλονίκη, όπου δραστηριοποιούνται κατά κόρον διεθνοποιημένες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις, με ιδιαίτερη εμβέλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει σε επαφή τις επιχειρήσεις της περιοχής με τεχνοκράτες και ακαδημαϊκούς, οι οποίοι ασχολούνται συστηματικά με τα θέματα της Κυκλικής Οικονομίας. Ακόμη, σκοπός είναι να αναδειχθούν πρακτικοί τρόποι με τους οποίους οι επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν με δημιουργικό τρόπο σύγχρονες προκλήσεις όπως η μετάβαση σε συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η βιώσιμη διαχείριση πόρων, η ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων. Επίσης, στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία και οι επιχειρήσεις για περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και να αναδειχθούν και να προβληθούν οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

-Κυκλική Οικονομία και Εξορύξεις- Διαχείριση Βιομηχανικών Αποβλήτων(Circular Economy and Mining - Industrial Waste Management)

-Καλές Πρακτικές στην Κυκλική Οικονομία(Good Practices in Circular Economy)

-Ο δρόμος προς μία Βιώσιμη Ενεργειακή Πολιτική για μία Κοινωνία Μηδενικών Αποβλήτων (Towards a Sustainable Energy Policy for a Zero Waste Society)

-Ενεργειακή Απόδοση σε Κτήρια Κατοικίας (Energy Efficiency in Residential Buildings)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο: www.circulareconomy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση