Ημερίδα για την περιβαλλοντική διαχείριση των ξενοδοχείων στη Χαλκιδική

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τουριστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας (ΙΤΑΜ) και τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Μάρκετινγκ Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της Philoxenia, θα διοργανώσουν μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα την περιβαλλοντική διαχείριση των ξενοδοχείων στη Χαλκιδική. Η εκδήλωση θα αφορά τα τρέχοντα θέματα της περιβαλλοντικής διαχείρισης των τουριστικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα την παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής.

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα ξεκινήσει με τις  ομιλίες:

-  Ιωάννης Γιώργος, Αντιπεριφερειάρχης

-  Θεόδωρος Ληστής, Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

- Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και του
Ινστιτούτου Τουριστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας (ΙΤΑΜ).

Ακόμη, θα γίνει παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος ShMILE II, της υφιστάμενης κατάστασης στον τομέα των περιβαλλοντικών πιστοποιήσεων στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Χαλκιδική και το γενικότερο όφελος των καταλυμάτων μέσω της υιοθέτησης οικολογικών ετικετών από την Δρ. Σοφία-Ναταλία Μποέμη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ενδιαφέροντα διάλογο με τους ενδιαφερόμενους και δέσμευση να συνεχίσουν όλοι να συνδράμουν στη κοινή προσπάθεια για τη περιβαλλοντική δραστηριοποίηση όλων των εμπλεκόμενων στον τουριστικό τομέα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου από τις 17:00 έως τις 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» Αίθουσα D, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «ShMILE 2 - από τον πειραματισμό στη διάδοση του οικολογικού σήματος στη Μεσόγειο», το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 90% από το ENPI CBC Mediterranean Sea Basin Programme.

 

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!