Ημερίδα για τη μελισσοκομία και τα δασικά οικοσυστήματα στην Αθήνα

Το Εργ. Μελισσοκομίας του Ινστ. Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, και η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας - Σηροτροφίας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Μέλισσα & Περιβάλλον, Μελισσοκομία & Δασικά Οικοσυστήματα».

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την 19η Μαΐου 2018, ημέρα Σάββατο, στο αμφιθέατρο του Ινστ. Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στο Πάρκο των Ιλισίων. Ώρα έναρξης 10.00 π.μ.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας και της Βιοποικιλότητας.

Θεµατικές ενότητες, οι οποίες θα αναπτυχθούν από ειδικούς επιστήµονες καιδηµόσιους λειτουργούς, θα είναι :

  • Η σχέση της µελιτοφόρας µέλισσας, αλλά και των άλλων µελισσοειδών στη διατήρηση και εµπλουτισµό της βιοποικιλότητας των οικοσυστηµάτων, µε έµφαση στα δασικά οικοσυστήµατα
  • Νοµοθεσία και ∆ιαχείριση των δασών στην Ελλάδα.
  • Ο ρόλος της µελιτοφόρας µέλισσας στη διατήρηση της ζωής και την ευζωϊα των ανθρώπινων κοινωνιών, µέσω της επικονίασης.
  • Η παρουσία της Μελισσοκοµίας στην Ελλάδα δια µέσου των αιώνων και η επίδρασή της στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονοµίας της χώρας.
  • Η άσκηση της µελισσοκοµίας σε δασικά οικοσυστήµατα: νοµικό πλαίσιο, ιδιαιτερότητες, δράσεις και δυνατότητες ανάπτυξης.
  • Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση