Ημερίδα για τις νέες προοπτικές στη διαχείριση αστικών και υγειονομικών αποβλήτων

Ημερίδα με θέμα «Νέες προοπτικές στη Διαχείριση Αστικών και Υγειονομικών Αποβλήτων», που θα λάβει χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», την Παρασκευή 20 Απριλίου, διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής, ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής και το ΓΝΑ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σε μία επίκαιρη στιγμή όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων και εν όψει της ολικής εφαρμογής του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), η ημερίδα αυτή έχει ως στόχο την ενημέρωση όσον αφορά τη σωστή διαχείριση αποβλήτων, που παράγονται από τις νοσοκομειακές μονάδες.

Ο ΕΔΣΝΑ, συνεχίζει η ίδια ενημέρωση, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την αποτελεσματικότητα και την ανταπόκριση των διάφορων φορέων στο υπάρχον σύστημα συλλογής εντύπου χαρτιού σε δημοσιες υπηρεσίες, μονάδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, επιχειρήσεις και άλλους σημαντικούς παραγωγούς, πλέον στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της χωριστής συλλογής χαρτιού, με απώτερο σκοπό την αύξηση της ανακύκλωσης στο 70% της παραγόμενης ποσότητας αποβλήτων έντυπου χαρτιού.

«Με αφορμή την επιτυχία του προγράμματος ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης του έντυπου χαρτιού στις μεγάλες μονάδες παραγωγής αποβλήτων, η ημερίδα αυτή θέτει τις βάσεις για διάλογο επί της ουσίας για την εφαρμογή ενός νέου βιώσιμου, οικολογικού και οικονομικά δίκαιου μοντέλου διαχείρισης αποβλήτων, πιστό στις αρχές της κυκλικής οικονομίας», προστίθεται.

Συνδιοργανωτές της ημερίδας είναι ο ΕΔΣΝΑ, η Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Περιβάλοντος και Ενέργειας, το Υπουργείο υγείας και το θεραπευτήριο «Ευαγγελισμός». Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δώματος του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός» (11ος όροφος, κτίριο ΑΧΕΠΑ) και ώρα 9:00 -14:00. Στην ημερίδα θα παρευρεθούν εκπρόσωποι φορέων που αποτελούν τους πυλώνες της διαχείρισης αποβλήτων στην Αττική.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση