Ημερίδα για τις νέες τεχνολογίες του νερού στη Θέρμη

Αν είστε καταναλωτές με υψηλούς λογαριασμούς νερού, εργαζόμενοι ή διαχειριστές και ιδιοκτήτες εταιριών που έχουν το νερό σαν βασικό πόρο όπως εταιρίες στον τομέα εστίασης, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, καθαριστήρια και γυμναστήρια, μπορείτε να λάβετε σημαντικές πληροφορίες στην ημερίδα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου Waternomics. (www.waternomics.eu)

Με αντικείμενο λοιπόν τις νέες τεχνολογίες νερού και τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους οργανισμούς υδρεύσεων, ο Δήμος Θέρμης και η εταιρία πληροφορικής UTRA4 συνδιοργανώνουν ανοιχτή ημερίδα με θέμα «Νέες τεχνολογίες και κατανάλωση νερού». Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 στο Κτίριο πολιτικής προστασίας Δήμου Θέρμης, (1ο χιλιόμετρο Θέρμης –Τριαδίου), και ώρα 10.00.

Ακόμη,  οικιακοί  χρήστες με αυξημένες ανάγκες σε κατανάλωση νερού όπως μεγάλα νοικοκυριά ή κατοικίες με κήπο μπορούν να ενημερωθούν για τις νέες εφαρμογές και την χρησιμότητά τους αλλά και εργαζόμενοι σε φορείς του δημοσίου όπως σχολεία, πανεπιστήμια, δημοτικές υπηρεσίες ύδρευσης θα μάθουν πώς να ευαισθητοποιήσουν τους χρήστες των κτιριακών εγκαταστάσεών τους στην κατανάλωση νερού αλλά και να διαχειριστούν καλύτερα την κατανάλωσή τους.

Κατά το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν αναπτυχθεί ήδη σειρά εφαρμογών και υπηρεσιών που εφαρμόζονται σε 3 περιοχές -πιλότους. Επιδίωξη της ημερίδας, είναι να παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό οι τεχνολογίες αυτές, όπως επίσης και οι πρώτες εμπειρίες των χρηστών από τις 3 περιοχές.

Ειδικότερα, κατά την ημερίδα θα παρουσιαστούν οι εμπειρίες των ανθρώπων που συμμετέχουν στην εφαρμογή του προγράμματος στις τρεις περιοχές -πιλότους σε μία προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού πάνω στις νέες αυτές τεχνολογίες και την εμπειρία από τον πρώτο καιρό χρήσης τους.

Στα πλαίσια του προγράμματος έχουν αναπτυχθεί μία σειρά από εφαρμογές οι οποίες χρησιμοποιούνται σε 3 περιοχές -πιλότους

Ο Δήμος θέρμης αποτελεί μια από τις περιοχές, όπου οικιακοί χρήστες έχοντας εγκαταστήσει αισθητήρες για την κατανάλωση νερού σε διάφορα σημεία του σπιτιού μπορούν να παρακολουθούν την επιμέρους κατανάλωση σε σχεδόν πραγματικό χρόνο καθώς και να χρησιμοποιήσουν μια ομάδα σχετικών εφαρμογών και υπηρεσιών.

Το αεροδρόμιο Linate του Μιλάνο αποτελεί τη δεύτερη περιοχή όπου η εξετάζεται η χρήση των τεχνολογιών σε ένα επαγγελματικό και σύνθετο περιβάλλον όπως αυτό ενός αεροδρόμιου. Η στόχευση των εφαρμογών σε αυτή την περίπτωση είναι τόσο σε επίπεδο διαχειριστών και τεχνικής υποστήριξης των εγκαταστάσεων όσο και σε επίπεδο ευαισθητοποίησης των επιβατών που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο.

Τέλος η τρίτη περιοχή στοχεύει στη χρήση των ίδιων τεχνολογιών σε ένα περιβάλλον δημόσιας χρήσης. Στην προκειμένη περίπτωση το πρόγραμμα διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο NUI Galway και στο σχολείο CnaC που είναι το πρώτο σχολείο της περιοχής με έμφαση στην Ιρλανδική γλώσσα.

Ο Δήμος Θέρμης συμμετέχει στο έργο ως μία από τις 3 πιλοτικές εφαρμογές σε οικιακό περιβάλλον.

Η εταιρία πληροφορικής ULTRA4 συμμετέχει στο ερευνητικό έργο με ρόλο την ανάπτυξη εφαρμογών που οι τελικοί χρήστες θα χρησιμοποιήσουν σε όλα τα πιλοτικά προγράμματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ερευνητικό έργο Waternomics χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει σαν αντικείμενο την μελέτη τρόπων ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα κατανάλωσης νερού μέσω τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας:

Προσέλευση : 10:15 – 10:30

10:30-10:45, Χαιρετισμός Δημοτικής Αρχής Θέρμης – Καλωσόρισμα

10:45-11:15, Παρουσίαση της μεθοδολογίας του προγράμματος Waternomics, ομιλητής Χρήστος Κουρουπέτρογλου

11:15 – 12:00, Παρουσίαση εμπειριών από τους οικιακούς χρήστες στη Θέρμη.

Ομιλητής : Στέργιος Πραλακίδης

12:00 – 12:30 Διάλειμμα για καφέ

12:30 – 13:15 Παρουσίαση των Εμπειριών μέχρι σήμερα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στο Αεροδρόμιο Λινάτε, ομιλήτρια: Marcella Scuccimarra

13:15 – 14:00 Παρουσίαση των Εμπειριών μέχρι σήμερα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στο NUIG και το CnaC στην Ιρλανδία, ομιλήτρια : Louise Hannon

14:00 – 14:30 Συζήτηση – Συμπεράσματα

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση