Ημερίδα για το νέο «Εξοικονομώ» στις Σέρρες

Ημερίδα για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και το νέο «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον» του ΕΤΕΑΝ, διοργάνωσε στις Σέρρες το Επιμελητήριο της πόλης και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών του νομού, την Τετάρτη 5 Απριλίου.

Ο Χρήστος Μέγκλας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου, μίλησε για την προηγούμενη Εκδήλωση του 2014 που έκανε το Επιμελητήριο με το ΕΤΕΑΝ δεδομένης της μεγάλης ανάγκης πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, λόγω έλλειψης ρευστότητας από τις τράπεζες.

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου (επιδότηση επιτοκίου δανείου, επιχορήγηση κλπ) προς τις σερραϊκές επιχειρήσεις κατά την προηγούμενη περίοδο αφορούσαν ποσά της τάξης των 17 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, σύμφωνα με τα στοιχεία που του παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ.

Στο νέο ρόλο του ΕΤΕΑΝ για την ανάπτυξη της χώρας προς την κατεύθυνση της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, καλύπτοντας ως αναπτυξιακός οργανισμός το έλλειμμα ρευστότητας των Τραπεζών, αναφέρθηκε ο κος Γαλιάτσος.

Ανέλυσε διεξοδικά τα νέα προγράμματα του Ταμείου (Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ, Ταμείο Εξοικονομώ κατ' οίκον, Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών)  τα οποία προβλέπεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα και επισήμανε τις τροποποιήσεις τους σε σχέση με το παρελθόν, απαντώντας παράλληλα σε όλες τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων σχετικά με τους όρους ένταξης σε αυτά.

Ειδική έμφαση έδωσε στις Μικροπιστώσεις μέχρι 25.000 ευρώ, χρηματοδοτικός θεσμός που θα ισχύσει για πρώτη φορά.

Τα Προγράμματα του ΕΤΕΑΝ,  όπως τα παρουσίασε ο Πρόεδρός του στην Ημερίδα, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Σερρών www.eves.gr, όπου, επίσης, θα μπορούν όλοι να τα δουν μόλις ανακοινωθεί η έναρξή τους.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση