Ημερίδα Διαβούλευσης για τη 2η Αναθεώρηση του ΣΔΛΑΠ του Υδατικού Διαμερίσματος Αττικής

Η Γενική Διεύθυνση Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής διοργανώνουν ημερίδα διαβούλευσης της 2ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Αττικής (EL06). Η ημερίδα πραγματοποιείται την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 9:30 π.μ., στο αμφιθέατρο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Λεωφόρος Μεσογείων 119, Αθήνα) με δυνατότητα συμμετοχής και διαδικτυακά και έχει ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών και του ευρύτερου κοινού επί του Προσχεδίου, καθώς και την καταγραφή σχετικών απόψεων και σχολίων.

Η διαβούλευση για την 2η Αναθεώρηση των ΣΔΛΑΠ αποτελεί στάδιο της διαδικασίας έγκρισής τους στο πλαίσιο της εφαρμογής της Οδηγίας Πλαίσιο 2000/60/ΕΚ για τα ύδατα.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το Προσχέδιο της 2ης Αναθεώρησης ΣΔΛΑΠ του Υδατικού Διαμερίσματος Αττικής (EL06), με έμφαση:

  • Στην ανάλυση των πιέσεων και των επιπτώσεών τους στα επιφανειακά και υπόγεια υδατικά συστήματα.
  • Στην ταξινόμηση επιφανειακών και υπόγειων υδατικών συστημάτων.
  • Στην οικονομική ανάλυση των χρήσεων ύδατος.
  • Στο αναθεωρημένο πρόγραμμα των βασικών και συμπληρωματικών μέτρων.

Η ημερίδα διοργανώνεται από την Κοινοπραξία ΝΑΜΑ Σύμβουλοι Μηχανικοί & Μελετητές ΑΕ, ΕΤΜΕ ΠΕΠΠΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕ, ΓΑΜΜΑ – 4 ΕΠΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΕΩΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΑΛΙΚΗ ΤΣΑΡΟΥΧΗ, ανάδοχος της 2ης Αναθεώρησης του ΣΔΛΑΠ για το ΥΔ Αττικής. Τα ερωτήματα, οι απόψεις και οι θέσεις που θα εκφραστούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα ληφθούν υπόψιν για τη διαμόρφωση του οριστικού Σχεδίου Διαχείρισης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή και θα είναι επίσης ανοιχτή στο κοινό μέσω ζωντανής αναμετάδοσης από το Facebook και το YouTube.

Σχόλια μπορούν να υποβληθούν και απευθείας στην ιστοσελίδα δημόσιας διαβούλευσης του έργου  «2η Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) των 14 Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας». Συνδεθείτε ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση της ημερίδας μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Ομάδα Σύμπραξις – (+30) 210 7248644  | | diavoulefsi@sympraxis.eu

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση