Ημερίδα ΕΛΕΤΑΕΝ για τις επενδύσεις σε αιολικά πάρκα εν όψει διαγωνισμών

Ημερίδα εργασίας με θέμα «Οι επενδύσεις Α.Π.Ε. -και ειδικότερα αιολικών πάρκων- ενώπιον των διαγωνισμών και του νέου μηχανισμού στήριξης - Διαβούλευση και εκπαίδευση ενόψει της πρώτης προκήρυξης», διοργανώνει η ΕΛΕΤΑΕΝ την Πέμπτη 10 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο OTE Academy (Πέλικα & Σπάρτης 1, Μαρούσι 151 22), με τη συμμετοχή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Επεξηγώντας το αντικείμενο της ημερίδας, ο κλάδος της αιολικής ενέργειας και γενικότερα των Α.Π.Ε. διάγει τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση από το 1994. Η μετάβαση στο νέο μηχανισμό στήριξης διαφορικής προσαύξησης (feed-in premium) και διαγωνισμών όπως και η απευθείας συμμετοχή στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, θέτει το πλαίσιο για μεγάλη ανάπτυξη των Α.Π.Ε στο ορίζοντα του 2030.

Ταυτόχρονα, η μετάβαση στο νέο περιβάλλον εγείρει προκλήσεις και ερωτήματα που πρέπει μελετηθούν και να απαντηθούν ορθά.

Υπό το φως των ανωτέρω και της επικείμενης πρώτης προκήρυξης της Ανταγωνιστικής Διαδικασίας από τη ΡΑΕ, η ΕΛΕΤΑΕΝ οργανώνει μια Ημερίδα που φιλοδοξεί να είναι Ημερίδα Εργασίας, δηλαδή να μην θέσει απλά προβληματισμούς αλλά να απαντήσει σε πρακτικά ερωτήματα με στόχο -μεταξύ άλλων – την επιτυχία του πρώτου διαγωνισμού της ΡΑΕ για νέα αιολικά πάρκα.

Η Ημερίδα οργανώνεται σε δύο μέρη:

Στο πρώτο μέρος εκπρόσωποι του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα και της ΡΑΕ θα συζητήσουν και θα θέσουν το πλαίσιο της χρηματοδότησης των επενδύσεων υπό το νέο καθεστώς.

Το πρώτο μέρος απευθύνεται σε υψηλά και μέσα στελέχη των επιχειρήσεων και του κλάδου της αιολικής ενέργειας που ασχολούνται με την χρηματοδότηση και δανειοδότηση των επενδύσεων.

Το δεύτερο μέρος θα περιλαμβάνει:

⦁ αναλυτική παρουσίαση της πρώτης προκήρυξης του διαγωνισμού από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και απαντήσεις συγκεκριμένων αποριών και ερωτήσεων,
⦁ πρακτική εξάσκηση και on line εκπαίδευση επί του πληροφοριακού συστήματος του διαγωνισμού με προσομοίωση δημοπρασίας.
Το δεύτερο μέρος απευθύνεται σε στελέχη του κλάδου και των επιχειρήσεων που αναμένεται να θέσουν πρακτικές και λεπτομερείς ερωτήσεις που θα αφορούν την προκήρυξη με στόχο την άντληση από τη ΡΑΕ χρηστικών πληροφορικών και διευκρινίσεων.

Πρακτικές πληροφορίες

⦁ Η είσοδος στην Ημερίδα είναι ελεύθερη και δωρεάν.
⦁ Ειδικά για την καλύτερη οργάνωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων του απογεύματος (14:30 – 16:00) παρακαλούμε να μας δηλώσετε το ενδιαφέρον για συμμετοχή με ένα απλό ηλεκτρονικό μήνυμα στο ⦁ info@eletaen.gr αναγράφοντας το όνομα και την ιδιότητά σας.
⦁ Πληροφορίες για το χώρο διεξαγωγής και χάρτης πρόσβασης υπάρχουν στο ακόλουθο link
https://oteacademy.gr/media/documents/OTEAcademy_Venue.pdf

Γλώσσα – Μετάφραση
Η γλώσσα της Ημερίδας είναι τα Ελληνικά. Για τις πρωινές συνεδρίες (έως 13:30) θα διατίθεται μετάφραση από τα Ελληνικά στα Αγγλικά και αντίστροφα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση