Ημερίδα Voria - Παπαδόπουλος: Ανενημέρωτοι για την κυκλική οικονομία οι αυτοδιοικητικοί, πώς να ασκήσεις έτσι πολιτική;

«Δεν είναι ενημερωμένοι οι αυτοδιοικητικοί» για τα θέματα της κυκλικής οικονομίας, επισήμανε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος σε παρέμβασή του στην ημερίδα της Voria.gr στο Mediterranean Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι απαιτείται συζήτηση γύρω από τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της κυκλικής οικονομίας. «Δεν είναι ενημερωμένοι οι αυτοδιοικητικοί και πώς να ασκήσεις πολιτική όταν δεν είσαι ενημερωμένος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος. Κάλεσε μάλιστα τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας να ενημερώσει κυρίως τους νέους δημάρχους. «Ποιος καφέ κάδος και ποια Πράσινα Σημεία. Χωρίς ενημέρωση θα βαλτώσει η ιστορία», τόνισε ο δήμαρχος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο δήμος Θέρμης έβαλε πριν 20 χρόνια οικιακούς κομποστοποιητές. «Συνολικά 1800 βάλαμε. Κάποιοι τα έκαναν σκυλόσπιτα αλλά τα πήραμε πίσω σε αυτές τις περιπτώσεις. Εμείς πήγαμε πρώτα στους επαγγελματίες που έχουν μεγάλη παραγωγή», σημείωσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι ο δήμος ετοιμάζεται πιλοτικά να ξεκινήσει και σε πολυκατοικίες στοχευμένα. «Έχουμε εδώ και έναν χρόνο που κάνουμε ενημέρωση. Πρέπει ο πολίτης να είναι πλήρως ενημερωμένος για το πώς θα ξεκινήσει και το πώς θα λειτουργήσει όλο το σύστημα», τόνισε ο δήμαρχος. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμος Θέρμης είχε ξεκινήσει πιλοτικά ανακύκλωση χαρτιού, αλλά, όταν σταμάτησε η ενημέρωση το σύστημα βάλτωσε. «Σήμερα είμαστε πιο προσεκτικοί. Έναν χρόνο τώρα ενημερώνουμε τους δημότες για να μπορέσουμε να μπούμε έτοιμοι και να είμαστε αποτελεσματικοί», υπογράμμισε.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση