Ημερίδες για τα Σχέδια Λεκανών Απορροής Ποταμών και τα Σχέδια Κινδύνων Πλημμύρας

Στις 05 και 06 Σεπτεμβρίου 2017, η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων Νοτίου Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και τη Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίουδιοργανώνει στην Ερμούπολη και την Καλαμάτα ημερίδες στο πλαίσιο εφαρμογής της Οδηγίας Πλαίσιο για τα Ύδατα και της Οδηγίας για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας.

Συγκεκριμένα:

Στην Ερμούπολη (Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Απόλλωνος και Λαδοπούλου)

  • 05/09 και ώρα 09:30, Ημερίδα με θέμα: «1η Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Νήσων Αιγαίου (EL14)» και
  • 06/09 και ώρα 09:30, Ημερίδα με θέμα: «Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Νήσων Αιγαίου (EL14)».

Στην Καλαμάτα, στο Αμφιθέατρο Νικόλαος Πολίτης του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας (Αριστομένους 33)

  • 05/09 και ώρα 09:00, Ημερίδα με θέμα: «1η Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Πελοποννήσου (ΕL01)» και
  • 06/09 και ώρα 09:30, Ημερίδα με θέμα: «Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Πελοποννήσου (ΕL01)».

Οι ημερίδες διεξάγονται στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για την υλοποίηση της 1ης αναθεώρησης των Σχεδίων Διαχείρισης  Λεκανών Απορροής Ποταμών και για την κατάρτιση των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας των Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας. Η ολοκλήρωση του συνόλου των Σχεδίων Διαχείρισης αποτελεί ουσιαστικά υλοποίηση μίας ενιαίας πολιτικής για τα ύδατα, η οποία τίθεται σε εφαρμογή για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο.

Στη βάση αυτή και επικουρικά με τη διαβούλευση μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ιστοσελίδας του Υπουργείου wfdver.ypeka.gr, οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι ενδιαφερόμενοι και το κοινό καλούνται να συμμετέχουν ενεργά, μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων. Η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων της χώρας ξεκινά από τοπικό επίπεδο και είναι ευθύνη όλων μας.

Τα προγράμματα των ημερίδων: Για την Καλαμάτα (ΕΔΩ και ΕΔΩ), για την Ερμούπολη (ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση