ΗΠΑ: Επιστροφή υπό όρους στη Συμφωνία για το Κλίμα

Σε νέα δήλωση για το Κλίμα προχώρησε η αμερικανική πλευρά υιοθετώντας πιο ήπιους τόνους, χωρίς να αποκλείει παράλληλα επιστροφή στη Συμφωνία του Παρισιού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν την «πιο καθαρή» ενέργεια όποια και αν είναι η πηγή προέλευσής της, διαβεβαίωσε την Πέμπτη, μιλώντας στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα (COP23) στη Βόννη, η αμερικανίδα υφυπουργός Επιστημονικών και Περιβαλλοντικών Υποθέσεων.

«Επιθυμούμε να στηρίξουμε τις πιο καθαρές, τις πιο αποτελεσματικές ενέργειες, όποιες και αν είναι οι πηγές τους», είπε η Τζούντιθ Γκάρμπερ.

Η υφυπουργός επανέλαβε τη θέση της χώρας της σε ό,τι αφορά την αποχώρησή της από τη Συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Ναι μεν, αλλά» για τη Συμφωνία του Παρισιού

«Ο πρόεδρος (σ.σ. Ντόναλντ) Τραμπ εξέφρασε με σαφήνεια τη θέση των ΗΠΑ για τη συμφωνία του Παρισιού. Μολονότι ανέφερε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να αποσυρθούν το συντομότερο δυνατόν, παραμένουμε ανοιχτοί στην ιδέα να επιστρέψουμε αργότερα, υπό πιο ευνοϊκούς όρους για τον αμερικανικό λαό», εξήγησε.

Η θέση αυτή έχει διατυπωθεί κατ' επανάληψη από αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι τώρα ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί οι «ευνοϊκότεροι όροι».

«Οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να έχουν ηγετικό ρόλο στην καθαρή ενέργεια και την καινοτομία και κατανοούμε την ανάγκη να αλλάξουμε τα ενεργειακά συστήματά μας», πρόσθεσε η Γκάρμπερ.

Την Δευτέρα ο Λευκός Οίκος οργάνωσε στη Βόννη μια παρουσίαση για να προωθήσει την «καθαρή» ενέργεια από ορυκτά καύσιμα (άνθρακας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο), μια ενέργεια που επικρίθηκε σφοδρά από ακτιβιστές και περιβαλλοντολόγους που προωθούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση