ΗΠΑ: Το Κλίβελαντ η τελευταία πόλη που δεσμεύεται για 100% ανανεώσιμη ενέργεια

Το Κλίβελαντ έγινε η τελευταία πόλη των ΗΠΑ που δεσμεύεται για 100% ανανεώσιμη ενέργεια, όπως ανακοινώθηκε στο σχέδιο της πόλης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, κατά τη δέκατη ετήσια Σύνοδο Κορυφής για τη Βιωσιμότητα του Κλίβελαντ.

Στο πλαίσιο του σχεδίου της πόλης για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ο επικεφαλής αειφορίας του δήμου, Ματ Γκρέι, ανακοίνωσε το στόχο της πόλης να φτάσει το 100% καθαρής ανανεώσιμης ενέργειας μέχρι το 2050.

«Όταν αναφέρουμε αυτό τον στόχο, εννοούμε όλους τους τομείς», δήλωσε ο  Γκρέι στο συνέδριο. «Μιλάμε για την ενέργεια που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι, την ενέργεια που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις, η βιομηχανία, η κυβέρνηση, όλη η πόλη», πρόσθεσε.

Ο Γκρέι εξήγησε ότι για να επιτύχει τον στόχο, η πόλη θα στραφεί στην ηλιακή και αιολική ενέργεια, και θα ενθαρρύνει τη βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση σε επιχειρήσεις και σπίτια.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση Σιέρρα Κλαμπ, το Κλίβελαντ είναι η πρώτη πόλη στην πολιτεία του Οχάιο που δεσμεύεται για αυτόν τον στόχο. Άλλες 82 πόλεις έχουν ήδη προχωρήσει σε παρόμοια υπόσχεση σε εθνικό επίπεδο.

Το σχέδιο κλιματικής δράσης της πόλης, σύμφωνα με το Naftemporiki.gr, σημειώνει επίσης την πρόοδο που σημειώθηκε στις προσπάθειες για αειφορία από το πρώτο σχέδιο δράσης το 2013, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου το 2016 κατά 2% από τα επίπεδα του 2010.

Οι δράσεις που περιλαμβάνονται στους 28 στόχους του προγράμματος περιλαμβάνουν τη μείωση της οικιακής και εμπορικής κατανάλωσης ενέργειας κατά 50% έως το 2030, τη διεύρυνση της χρήσης δημόσιων κοινόχρηστων ποδηλάτων και την ενσωμάτωση ηλεκτρονικών ποδηλάτων στο πρόγραμμα, καθώς και τη δημιουργία ενός κοινοτικού σχεδίου καθαρού ενεργειακού ισοζυγίου ώστε να βοηθήσει τους κατοίκους χαμηλού εισοδήματος και τους μικρούς οργανισμούς να αγοράζουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση