Η «Αλκυόνη» ανοίγει τις φτερούγες της στο περιβαλλοντικό πάρκο ΤΗΘΥΣ

Η «Αλκυόνη», ένα  υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο όχημα (ρομπότ) προμηθεύτηκε  πρόσφατα το «ΤΗΘΥΣ». Οι υπεύθυνοι του περιβαλλοντικου πάρκου αποφάσισαν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Hydrobot του Ευγενίδιου Ιδρύματος και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), σχετικά με τη διάδοση στην εκπαιδευτική κοινότητα της θαλάσσιας ρομποτικής.

Το πρόγραμμα αφορά στη χρήση της «Αλκυόνης», ώστε οι επισκέπτες και κυρίως οι μαθητές να διδάσκονται επιστημονικές αρχές και τεχνολογικές εφαρμογές που σχετίζονται με το υδάτινο στοιχείο και τους βοηθά να κατανοήσουν την έρευνα για τη μελέτη και παρακολούθησή τους. Ήδη το «ΤΗΘΥΣ» σε συνεργασία με σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και Πιερίας έχει προγραμματίσει τη συμμετοχή εκπροσώπων μαθητών για την κατασκευή και τον έλεγχο της πρώτης λειτουργίας της  «Αλκυόνης».

 Η επίσημη πρώτη της «Αλκυόνης» θα είναι η 2α Φεβρουαρίου 2014, ως Παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων και στη συνέχεια θα έχει ανοιχτές τις φτερούγες της να υποδέχεται, να πληροφορεί, να ευαισθητοποιεί και να φιλοξενεί τους επισκέπτες στο «ΤΗΘΥΣ».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!