Η "άχρηστη" ξυλεία μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια

Σε λίγα χρόνια αναμένεται  να  λειτουργήσει  στο Μπέρμινχαμ της Αγγλίας, ένα εργοστάσιο bio power όπου από  ανακτημένη ξυλεία θα παράγεται  ηλεκτρική ενέργεια, μέσω μιας διαδικασίας αεριοποίησης, στην οποία ο άνθρακας του ξύλου θα μετατρέπεται σε αέριο και στη συνέχεια  θα χρησιμοποιείται για την αύξηση του ατμού  ώστε να δίνεται ώθηση σε έναν στρόβιλο (τουρμπίνα).

 Στο Μπέρμιγχαμ αναμένεται  να λειτουργήσει ο πρώτος σταθμός παραγωγής ενέργειας που θα χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία  της αεριοποίησης και την μετατροπή της ξυλείας που απορρίπτεται σε  ηλεκτρική ενέργεια. Πρόκειται για μια επένδυση αξίας  περίπου 48 εκατομμυρίων λιρών που θα υλοποιηθεί  από μια ομάδα  επιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένου   και της  κυβερνητικής  πράσινης τράπεζας επενδύσεων (GIB) .

 Πρόκειται για ένα έργο ισχύος 10.3MW  και αναμένεται να  ολοκληρωθεί έως το 2016.Τη συμφωνία  χαιρέτησε η κυβέρνηση καθώς θα δημιουργηθούν περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει το τοπικό δίκτυο  εφοδιασμού σε ηλεκτρικό ενώ βοηθήσει το περιβάλλον με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και καθαρότερη ενέργεια για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η πράσινη τράπεζα επενδύσεων  ανέφερε ότι με την μονάδα αυτή  θα μπορούσε να αποφευχθούν 2,1 εκατ. τόνοι διοξειδίου του άνθρακα  στην ατμόσφαιρα για διάστημα που ισοδυναμεί με  20 χρόνια  και να εξοικονομηθούν περίπου 1,3 εκατομμύρια τόνοι  ξυλείας που θα κατέληγαν για υγειονομική ταφή.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!