Η ανακύκλωση φέρνει εκπτώσεις στον δήμο Αγίας Παρασκευής (infographic)

 

του Νίκου Αβουκάτου

Το Κινητό Πράσινο Σημείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες τη λειτουργία του. Τα υλικά που συλλέγονται είναι αυτά που δεν πετάγονται  στους μπλε ή πράσινους κάδους (μπαταρίες, μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, λαμπτήρες, παιχνίδια, βιβλία, CD-DVD-δίσκοι, ξύλινα μικροαντικείμενα, πλαστικά καπάκια).

Κατά την επίσκεψη του στο κινητό πράσινο σημείο ή το δημαρχείο ο δημότης που ανακυκλώνει παραλαμβάνει την ανταποδοτική κάρτα ανακύκλωσης. Ο κάθε χρήστης της κάρτας με την επίδειξη της σε συμβεβλημένες επιχειρήσεις θα λαμβάνει ειδικές εκπτώσεις.

agia karta«Αφήνουμε ξεκάθαρο το αποτύπωμά μας στον κοινωνικό ιστό της πόλης μας.  Για αυτό καλούμε  όλους να υιοθετήσουν αυτή την προσπάθεια. Κοινό μας σύνθημα: Καθαρή Πόλη, Συμμετέχουμε Όλοι» επεσήμανε ο Ιωάννης Σταθόπουλος, δήμαρχος Αγίας Παρασκευής.

Το κινητό πράσινο σημείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής λειτουργεί καθημερινά στον ανοιχτό χώρο στάθμευσης του Δήμου (Αγίου Ιωάννου 5), από Δευτέρα έως Παρασκευή (8 πμ έως 2 μμ), ενώ υπάρχει η δυνατότητα για παραλαβή υλικών από άλλο σημείο κάθε Τετάρτη, έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση (213 2004 570).

Για το υπόλοιπο του μηνός Ιουνίου και για όλο τον Ιούλιο, θα ακολουθεί κάθε Τετάρτη και Πέμπτη το εξής πρόγραμμα:

-Κάθε Τετάρτη:

8:00-10:00: στη διασταύρωση των οδών Ελ. Βενιζέλου & Λ. Κατσώνη

10:30-13:00: στην Κεντρική Πλατεία επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου

-Κάθε Πέμπτη:

8:00-10:00: στη διασταύρωση των οδών Χίου & Κορυτσάς

10:30-13:00: στην Πλατεία Αϊ Γιάννη επί της οδού Aγ. Ιωάννου

Η δημοτική αρχή καλεί τους δημότες να συμμετέχουν ενεργά στην πιλοτική λειτουργία του Κινητού Πράσινου Σημείου.

Για τα καταστήματα  και  το πρόγραμμα οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται  από  την ιστοσελίδα του δήμου, το facebook ενώ θα πρέπει να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2132004539

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση