Η βιομηχανία του παράνομου εμπορίου άγριων ζώων - Οι τιμές που χρεώνουν οι λαθρέμποροι

Η υπόθεση της λευκής τίγρης «Χασίγια», που βρέθηκε παρατημένη σε κάδο κοντά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, έχει ευαισθητοποιήσει όλους. Προτού της γίνει ευθανασία, υπέφερε από πόνους, καθώς έπασχε από μια εκ γενετής οστεοπενία, επειδή ήταν προϊόν αιμομιξίας.

Διαβάστε - Ευθανασία στο λευκό τιγράκι: «Τα πλευρά της έσπαγαν ακόμη και με μικρές κινήσεις»

Το πώς αυτό το άγριο ζώο κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα είναι ένα θέμα που συζητιέται εκτενώς τις τελευταίες ημέρες, με όλους να συγκλίνουν στο ότι ήρθε στη χώρα μας από παράνομο εμπόριο άγριων ζώων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λαθρέμποροι έχουν οργανώσει ολόκληρο κύκλωμα, καθώς με ένα μήνυμα μπορεί κανείς να βρει και να του σταλθεί όποιο άγριο ζώο θέλει.

Σύμφωνα με το MEGA, μέσω ιστοσελίδων του εξωτερικού για λαθρεμπόριο ζώων, κυρίως αμερικάνικων, μπορεί κανείς να «παραγγείλει» από λευκή τίγρη, μέχρι και αλεπού. Οι τιμές κυμαίνονται από 400 δολάρια και φτάνουν μέχρι την εξωφρενική τιμή των 100.000 δολαρίων.

Τα συγκεκριμένα ζώα παραγγέλνονται από άτομα που επιθυμούν να έχουν τέτοια ζώα ως κατοικίδια. Μέχρι και πίθηκοι από 1.500 έως 40.000 δολάρια αλλά και αγριόγατες, από 1.200 μέχρι και τα 14.000 δολάρια.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση