Η Βοστώνη απαγορεύει τις πλαστικές σακούλες

Η Βοστώνη των ΗΠΑ απαγόρευσε τις πλαστικές σακούλες, σε μια προσπάθεια περιορισμού της πλαστικής ρύπανσης. Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο της πόλης, Μάρτι Γουώλς, και θα τεθεί σε ισχύ το επόμενο φθινόπωρο.

Η απαγόρευση της πλαστικής σακούλας υπογράφηκε μετά την ομόφωνη έγκρισή της από το δημοτικό συμβούλιο το Νοέμβριο, όπως δήλωσε ο Γουώλς στα τοπικά μέσα, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει την απαγόρευση λόγω των περιβαλλοντικών οφελών που θα αποφέρει.

Αφού τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση, οι αγοραστές θα ενθαρρυνθούν να χρησιμοποιούν επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες ή να καταβάλλουν μια μικρή χρέωση για ανακυκλώσιμες πλαστικές ή χάρτινες σακούλες.

Ανακοινώνοντας την εισαγωγή της απαγόρευσης, σύμφωνα με το Naftemporiki.gr, ο Γουώλς ανέφερε ότι ανησυχεί για τον αντίκτυπο που θα έχει η νέα νομοθεσία στους φτωχότερους πολίτες, συμβουλεύοντάς τους να αποφύγουν τις πρόσθετες δαπάνες με τη χρήση επαναχρησιμοποιήσιμων σακουλών.

Η απαγόρευση των πλαστικών σακουλών μπορεί να φαίνεται σαν ένα μικρό μέτρο μπροστά στο τεράστιο μέγεθος της πλαστικής ρύπανσης του πλανήτη, αλλά αποτελεί ένα απαραίτητο βήμα. Κάθε χρόνο, περίπου 8,8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στους ωκεανούς. Αφού καταλήξει στο νερό, το πλαστικό συνεχίζει να απειλεί τα θαλάσσια οικοσυστήματα, να συσσωρεύεται σε σωρούς μεγέθους πραγματικών νησιών και μπορεί να ταξιδέψει μέχρι την Αρκτική και την Ανταρκτική. Υπολογίζεται πως περίπου 700 διαφορετικά θαλάσσια είδη απειλούνται με εξαφάνιση εξαιτίας των πλαστικών στους ωκεανούς.

Πηγή φωτογραφίας: EPA

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση